Utesluten SD:are blir politisk vilde

Publicerad 2011-08-22

Den ur partiet uteslutna sverigedemokraten Thomas Karlsen sitter kvar som politisk vilde i Trollhättans kommunfullmäktige. Detta trots att han tidigare meddelat att han skulle lämna sitt förtroendeuppdrag.

I förra veckan meddelade Karlsen att han tänkte hoppa av sitt politiska uppdrag efter att Sverigedemokraterna beslutat att utesluta honom ur partiet. Men Karlsen ska ha ändrat uppfattning efter att den före detta partikollegan och kommunfullmäktigeledamoten Göran Kummel övertalat honom att stanna. Nu kommer Karlsen sitta kvar som "oberoende sverigedemokrat".

Det var efter ett uttalande som Tomas Karlsens gjorde efter terrorattacken i Norge, om att Anders Behring Breivik har varit en nyttig idiot som utnyttjas av frimurarorden, som Sverigedemokraternas ledning bestämde sig för att utesluta honom ur partiet.

Sverigedemokraterna har tidigare gjort flera utredningar om Thomas Karlsen är lämpad som politiker inom partiet.
Sonja Anshelm

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA