Utesluten SD:are blir politisk vilde

Publicerad 2011-08-22

Den ur partiet uteslutna sverigedemokraten Thomas Karlsen sitter kvar som politisk vilde i Trollhättans kommunfullmäktige. Detta trots att han tidigare meddelat att han skulle lämna sitt förtroendeuppdrag.

I förra veckan meddelade Karlsen att han tänkte hoppa av sitt politiska uppdrag efter att Sverigedemokraterna beslutat att utesluta honom ur partiet. Men Karlsen ska ha ändrat uppfattning efter att den före detta partikollegan och kommunfullmäktigeledamoten Göran Kummel övertalat honom att stanna. Nu kommer Karlsen sitta kvar som "oberoende sverigedemokrat".

Det var efter ett uttalande som Tomas Karlsens gjorde efter terrorattacken i Norge, om att Anders Behring Breivik har varit en nyttig idiot som utnyttjas av frimurarorden, som Sverigedemokraternas ledning bestämde sig för att utesluta honom ur partiet.

Sverigedemokraterna har tidigare gjort flera utredningar om Thomas Karlsen är lämpad som politiker inom partiet.
Sonja Anshelm

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro