Uteslutningshotad SD-politiker lämnar partiet

Publicerad 2011-03-22

Den omdebatterade sverigedemokraten Isak Nygren har begärt utträde ur Sverigedemokraterna. Nygren var föremål för uteslutning efter att han diskuterat "rasblandning" på ett nazistforum.

Det var i måndags som Isak Nygren skrev att han "begärt utträde ur SD" på nätsajten Twitter.

- Jag har inga kommentarer i nuläget, säger Isak Nygren till Expo.

Isak Nygren har upprepade gånger uppmärksammats i media för sina utspel. Senast i mitten av februari berättade Expo att Nygren i flera inlägg på det nazistiska nätforumet Nordisk diskuterat "rasblandning".

Under rubriken "Varför är rasblandning dåligt?" skrev Nygren bland annat:

"Jag har inget emot om vita, det vill säga alla som har europeiskt ursprung skaffar barn emellan, men jag skulle ha det svårt att se det positiva om det blir en blandning mellan negrer, asiater etc."

Sverigedemokraterna bekräftade så sent som i fredags att man öppnat ett uteslutningsärende mot Isak Nygren. Nu väljer han alltså självmant att lämna partiet.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro