Utredning om krogbråk läggs ner

Publicerad 2011-09-29

Sverigedemokraten Erik Almqvist anmäldes för våld mot tjänsteman tidigare i höst. Nu lägger åklagaren ner utredningen i brist på bevis.

Det var den 2 september som SD:s riksdagspolitiker Erik Almqvist hamnade i bråk efter att ha nekats att komma in på vip-avdelningen på Sturecompagniet i Stockholm. En vakt anmälde Almqvist för våld mot tjänsteman och hävdade att Almqvist ska ha knuffat honom så att han ramlade bakåt på sin kollega. Almqvist ska enligt vakten ha skrikit "blattejävel" och slagit mot honom.

Almqvist ger en annan bild av händelsen. Enligt Almqvist var det vakten som var aggressiv och kastade sig mot honom.

Trots flera vittnen, inklusive två livvakter från Säpo, fanns det inte tillräckligt med bevis och utredningen har nu lagts ner.
-Jag tycker så klart det är obehagligt att en tjänsteman, som en vakt är, missbrukar sina befogenheter. Han vet att hans ord väger tungt och försöker att sätta dit mig för grova brott, säger Almqvist till Aftonbladet.

Vakten har sin bild av krogbråket klar och säger till Aftonbladet:
- Det känns helt sjukt att de lägger ner utredningen. Det finns vittnen som har sett när han attackerar mig, säger han.
Sonja Anshelm

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro