Utredning om krogbråk läggs ner

Publicerad 2011-09-29

Sverigedemokraten Erik Almqvist anmäldes för våld mot tjänsteman tidigare i höst. Nu lägger åklagaren ner utredningen i brist på bevis.

Det var den 2 september som SD:s riksdagspolitiker Erik Almqvist hamnade i bråk efter att ha nekats att komma in på vip-avdelningen på Sturecompagniet i Stockholm. En vakt anmälde Almqvist för våld mot tjänsteman och hävdade att Almqvist ska ha knuffat honom så att han ramlade bakåt på sin kollega. Almqvist ska enligt vakten ha skrikit "blattejävel" och slagit mot honom.

Almqvist ger en annan bild av händelsen. Enligt Almqvist var det vakten som var aggressiv och kastade sig mot honom.

Trots flera vittnen, inklusive två livvakter från Säpo, fanns det inte tillräckligt med bevis och utredningen har nu lagts ner.
-Jag tycker så klart det är obehagligt att en tjänsteman, som en vakt är, missbrukar sina befogenheter. Han vet att hans ord väger tungt och försöker att sätta dit mig för grova brott, säger Almqvist till Aftonbladet.

Vakten har sin bild av krogbråket klar och säger till Aftonbladet:
- Det känns helt sjukt att de lägger ner utredningen. Det finns vittnen som har sett när han attackerar mig, säger han.
Sonja Anshelm

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA