Valdes in för SD - avgår

Publicerad 2011-08-31

Den för detta moderatpolitikern Stefan Möller fick i valet ett mandat i Staffanstorps kommunfullmäktige efter att några skrivit hans namn på sverigedemokratiska valsedlar. Nu har Möller meddelat att han ska lämna sitt förtroendeuppdrag.

Möller satt förra mandatperioden för Moderaterna som socialnämndens ordförande. Han fick dock lämna sitt uppdrag efter en skandal. Men genom att Möller fick sitt namn skrivet på tre av Sverigedemokraternas valsedlar vid förra årets val lyckades han få ett mandat i kommunfullmäktige. Trots att han fick sin plats via SD:s valsedlar sympatiserade han dock fortfarande med moderaterna.

Nu har Möller meddelat att han den 17 januari nästa år kommer att lämna sitt uppdrag. Vad som ligger bakom beslutet är inte klart. Under hela perioden som Möller varit politisk vilde i fullmäktige har han samtidigt suttit i Moderaternas lokala styrelse och det gör han än i dag.

Vem som ska ta över efter Stefan Möller är i dagsläget oklart.
-Vi har fått in många handskrivna valsedlar, som blivit registrerade. Många med samma röstantal, så en eventuell lottning kan bli aktuell, säger Marie Fender från Länsstyrelsen till Expo.se.

Först när en begäran om en ny sammanräkning kommer in, kommer länsstyrelsen titta på det.

- Det finns folk som står på tur, men vad som händer till nästa år kan vi inte vara säkra på. Folk kan flytta och så vidare. säger Marie Fender.

Sverigedemokraterna fick två mandat i senaste valet. Men även det andra mandat innehas av en person som fick sitt namn inskrivet på partiets valsedel, och som valt att inte företräda Sverigedemokraterna.
Sonja Anshelm

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro