VD kallade anställd för "blatte" i mejl

Publicerad 2011-11-23

En förre detta VD på ett bokningsföretag döms för förolämpning efter att ha skickat ut mejl till flera anställda där han kallade en av försäljarna för "blatte" och "Neger".

2009 skickade VD:n två mejl där en anställd på företaget kallades "blatte" och "Neger". VD:n säger, enligt Luleå tingsrätt, att det inte var illa menat. Han hävdar att det varit en tuff jargong på arbetsplatsen, bland annat ska de ha kallat varandra för "bitch" och "lilla hora". Den anställde bekräftar att jargongen på arbetsplatsen varit tuff, men menar att VD:n gått över gränsen. I ett samtal med sin flickvän ska VD:n ha kallat den anställde för "negern".

Den anställde uppger att han inte vågat berätta för sin chef att han kände sig kränkt i rädsla för att förlora sitt jobb.

VD:n sparkades från företaget efter att hans beteende kommit fram. Tingsrätten bedömer att VD:n måste ha förstått att den anställde känt sig kränkt och diskriminerad och slår fast att han därmed gjort sig skyldig till förolämpning.

VD:n döms till dagsböter och ska dessutom betala skadestånd på 7000 kronor till den anställde.
Daniel Vergara

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA