Vit makt-anhängare erkänner mord

Publicerad 2011-04-01

Tre män och en kvinna som sitter anhållna i Hardin County, USA, har erkänt inblandning i ett mord på en 25-årig man. Kroppen hittades svårt bränd i bakluckan på en bil.

För drygt en vecka sedan fann polisen kvarlevorna av en 25-årig man i bakluckan på en utbränd bil i Hardin County, rapporterar nyhetskanalen KFDM News. Mannen hade blivit skjuten i huvudet och lagts i bakluckan på bilen som sedan brändes i ett skogsområde.

Enligt polischefen är de fyra anhållna medlemmar i vit makt-gruppen Southern White Solider, en undergrupp till Aryan Brotherhood. En av dem har erkänt att han har skjutit offret. De andra tre har erkänt att de på andra sätt är inblandade i att göra sig av med kroppen och förstöra bevis.

Samtliga är sedan tidigare kända av polisen för stöld och narkotikabrott. Enligt polischefen är de stolta över mordet och medlemskapet i Southern White Solider.
Polisen säger vidare att det finns bevis som tyder på att mordet gäller en gänguppgörelse. Offret ska ha varit medlem i en annan grupp med vit makt-anknytning.
Ulrike Lindén

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA