Vit makt-anhängare erkänner mord

Publicerad 2011-04-01

Tre män och en kvinna som sitter anhållna i Hardin County, USA, har erkänt inblandning i ett mord på en 25-årig man. Kroppen hittades svårt bränd i bakluckan på en bil.

För drygt en vecka sedan fann polisen kvarlevorna av en 25-årig man i bakluckan på en utbränd bil i Hardin County, rapporterar nyhetskanalen KFDM News. Mannen hade blivit skjuten i huvudet och lagts i bakluckan på bilen som sedan brändes i ett skogsområde.

Enligt polischefen är de fyra anhållna medlemmar i vit makt-gruppen Southern White Solider, en undergrupp till Aryan Brotherhood. En av dem har erkänt att han har skjutit offret. De andra tre har erkänt att de på andra sätt är inblandade i att göra sig av med kroppen och förstöra bevis.

Samtliga är sedan tidigare kända av polisen för stöld och narkotikabrott. Enligt polischefen är de stolta över mordet och medlemskapet i Southern White Solider.
Polisen säger vidare att det finns bevis som tyder på att mordet gäller en gänguppgörelse. Offret ska ha varit medlem i en annan grupp med vit makt-anknytning.
Ulrike Lindén

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro