Wilders frias från hets mot muslimer

Publicerad 2011-06-23

Den holländske högerpopulisten Geert Wilders frias från misstankar om hets mot folkgrupp och hets mot muslimer. Det meddelade domarna i målet på torsdagsförmiddagen.

utr_pol_geert_wilders_232_1.jpgGeert Wilders. Foto: KAFKA/HOLLAND
Wilders var bland annat åtalad för att ha jämfört Hitlers "Mein kampf" med Koranen och för att ha jämfört islam med nazism och fascism. Åtalet hade väckts av personer som känt sig kränkta av Wilders uttalanden, rapporterar Radio Netherlands Worldwide.

Rättegången har varit långt ifrån oproblematisk och har avbrutits vid flera tillfällen. Domarna i målet har bytts ut och vid slutet av rättegången yrkade åklagarna på att Wilders skulle frias från misstankarna.

– Det är inte så mycket en personlig seger som en seger för yttrandefriheten. Det visar sig vara tillåtet att kritisera islam, det har inte tystats ner, sa Wilders i en kommentar till domen, enligt radiokanalen.
Johannes Jakobsson

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA