Ytterligare en SD-politiker i Svedala kan uteslutas

Publicerad 2011-05-05

Sverigedemokraten och kommunfullmäktigeledamoten Lena Thörnquist från Svedala riskerar att uteslutas från partiet. Tidigare i veckan uteslöts hennes man från partiet på grund av lokala samarbetsproblem.

Enligt uppgifter till tidningen Skånskan har styrelsen för Sverigedemokraterna lämnat in en begäran om att Lena Thörnquist ska uteslutas i partiet. Uppgifterna bekräftas av vice ordföranden i Svedala Sven Beckman, som säger till Skånskan att det, precis som i fallet med Tom Thörnquist, handlar om samarbetsproblem. Beckman menar att Lena Thörnquist alltid tar sin man i försvar.
– Jag antar att kommer att bli utesluten, eftersom det är så svaga grunder som behövs för att man ska bli utesluten, säger Lena Thörnquist till Expo.se.

Tom Thörnquist fick i måndags besked om att han uteslutits ur partiet. Han sade då till Expo att han kommer att sitta kvar i Svedala kommunfullmäktige som politisk vilde. Även Lena Thörnquist kommer att behålla sina förtroendeuppdrag om hon utesluts ur partiet.
Anders Dalsbro

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA