16-åring i koma efter nazistöverfall

Publicerad 2012-04-02

Ingen har gripits. En 16-årig yngling blev på fredagen så brutalt misshandlad av ett nazistgäng i Barcelona att han hamnade i koma. 16-åringen skulle gå på en antifascistisk konsert när han blev överfallen.

Två timmar innan konserten i Barcelona skulle börja, attackerade ett tio-tal nazister tre ungdomar som kommit till konsertplatsen. En 16-åring misshandlades så svårt att han föll i koma. Nazisterna var beväpnade med påkar, rapporterar den antirasistiska organisationen Hope Not Hate.

Polisen har ännu inte gripit några gärningsmän. Samtliga lokala partier, förutom ett, har tillsammans med flera organisationer ingått i en antifascistisk allians. Det enda parti som inte står utanför alliansen är fascistpartiet Plataforma per Catalunya, PxC, det har inte ens fördömt dådet.
Daniel Vergara

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.