16-åring i koma efter nazistöverfall

Publicerad 2012-04-02

Ingen har gripits. En 16-årig yngling blev på fredagen så brutalt misshandlad av ett nazistgäng i Barcelona att han hamnade i koma. 16-åringen skulle gå på en antifascistisk konsert när han blev överfallen.

Två timmar innan konserten i Barcelona skulle börja, attackerade ett tio-tal nazister tre ungdomar som kommit till konsertplatsen. En 16-åring misshandlades så svårt att han föll i koma. Nazisterna var beväpnade med påkar, rapporterar den antirasistiska organisationen Hope Not Hate.

Polisen har ännu inte gripit några gärningsmän. Samtliga lokala partier, förutom ett, har tillsammans med flera organisationer ingått i en antifascistisk allians. Det enda parti som inte står utanför alliansen är fascistpartiet Plataforma per Catalunya, PxC, det har inte ens fördömt dådet.
Daniel Vergara

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA