16-åring i koma efter nazistöverfall

Publicerad 2012-04-02

Ingen har gripits. En 16-årig yngling blev på fredagen så brutalt misshandlad av ett nazistgäng i Barcelona att han hamnade i koma. 16-åringen skulle gå på en antifascistisk konsert när han blev överfallen.

Två timmar innan konserten i Barcelona skulle börja, attackerade ett tio-tal nazister tre ungdomar som kommit till konsertplatsen. En 16-åring misshandlades så svårt att han föll i koma. Nazisterna var beväpnade med påkar, rapporterar den antirasistiska organisationen Hope Not Hate.

Polisen har ännu inte gripit några gärningsmän. Samtliga lokala partier, förutom ett, har tillsammans med flera organisationer ingått i en antifascistisk allians. Det enda parti som inte står utanför alliansen är fascistpartiet Plataforma per Catalunya, PxC, det har inte ens fördömt dådet.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA