Antimuslim misstänks för hatattack mot kvinnor

Publicerad 2012-12-20

En 54 årig man med kopplingar till det antimuslimska Tryckfrihetssällskapet misstänks för att oprovocerat misshandlat två muslimska kvinnor utanför ett sjukhus. 54 åringen nekar till brott och uppger att han inte minns händelsen.

Händelsen ska ha utspelat sig utanför ett sjukhus i Malmö i augusti. Enligt vittnesmål ska kvinnorna misshandlats för att de är muslimer. Polisen betraktar händelsen som ett hatbrott.

De två kvinnorna en 43-åring och hennes 17-åriga dotter uppger att mannen med en sko slog mamman upprepade gånger i ansiktet och dunkade in hennes huvud i vägg så att hon svimmade. 54-åringen ska fortsatt slå mamman och sparkat mot hennes överkropp. Även dottern ska ha fått ta emot slag och knuffats in i en vägg. Kvinnorna ska dock inte ha ådragit sig några synliga skador, enligt polisrapporten. Flera vittnen bekräftar kvinnornas historia och säger att de upplevde attacken som helt oprovocerad.

54-åringen, som var delaktig i bildandet av Tryckfrihetssällskapet, ska enligt en polis på plats uttryckt hat mot muslimer. Han vägrade bland annat att prata med en polisman eftersom denne var muslim. Mannen ska även ha skrikit att han hatar muslimer och att "muslimerna tar våra pengar genom socialbidrag".

Polisen grep 54-åringen på plats, vid gripandet ska mannen motsatt sig att en av poliserna höll fast honom eftersom denna var muslim. "Rör mig inte, för du är muslim", ska den misstänkte gärningsmannen sagt.

54-åringen hävdar att han tidigare under kvällen misshandlats av muslimer. När polisen påpekade att kvinnorna inte haft någonting med det att göra ska 54-åringen svarat "de är alla likadana".

En polis uppger att han tidigare varit med om liknande hatiska kommentarer, men att den misstänkte gärningsmannen utan tvekan fällt bland de mest hatiska.

54-åringen åtalas för misshandel, men nekar till brott med motiveringen att han inte minns händelsen eller de två kvinnorna.
Daniel Vergara

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA