Asylboende klottrades ner med hakkors

Publicerad 2012-11-21
Asylboende klottrades ner med hakkors
Barometern: Ett gruppboende för asylsökande i Påskallavik har klottrats ner med hakkors. I samhället har det varit mycket diskussioner om boendet och högerextremister har varit aktiva. Nazister från Svenskarnas parti har bland annat delat ut flygblad på orten och högerextremister har stört informationsmöten. Skadegörelsen på boendet är polisanmält.

SD presenterar "laguppställning" nästa vecka
Aftonbladet: Sverigedemokraternas pressekreterare Björn Söder meddelade på tisdagen att partiet nästa vecka ska presentera hur deras riksdagsgrupp ska se. Uttalandet gjordes efter att Sverigedemokraterna haft ett möte. Söder ville inte uttala sig om Erik Almqvists eller Kent Ekeroths framtid i partiet.

Fotbollslag bötfäll för homofobi
TT: Ett fotbollslag i division 7, Sörskogens IF får böta 5000 kronor efter att kallat personer i motståndarlaget Stockholm Snipers för "bögar och slynor". Stockholm Snipers är ett HBT-lag. Böterna mot Sörskogen IF är första gången fotbollsförbundet dömer ut ett bötesstraff för homofobi,
Expo

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA