Asylboende klottrades ner med hakkors

Publicerad 2012-11-21
Asylboende klottrades ner med hakkors
Barometern: Ett gruppboende för asylsökande i Påskallavik har klottrats ner med hakkors. I samhället har det varit mycket diskussioner om boendet och högerextremister har varit aktiva. Nazister från Svenskarnas parti har bland annat delat ut flygblad på orten och högerextremister har stört informationsmöten. Skadegörelsen på boendet är polisanmält.

SD presenterar "laguppställning" nästa vecka
Aftonbladet: Sverigedemokraternas pressekreterare Björn Söder meddelade på tisdagen att partiet nästa vecka ska presentera hur deras riksdagsgrupp ska se. Uttalandet gjordes efter att Sverigedemokraterna haft ett möte. Söder ville inte uttala sig om Erik Almqvists eller Kent Ekeroths framtid i partiet.

Fotbollslag bötfäll för homofobi
TT: Ett fotbollslag i division 7, Sörskogens IF får böta 5000 kronor efter att kallat personer i motståndarlaget Stockholm Snipers för "bögar och slynor". Stockholm Snipers är ett HBT-lag. Böterna mot Sörskogen IF är första gången fotbollsförbundet dömer ut ett bötesstraff för homofobi,
Expo

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA