Asylboende klottrades ner med hakkors

Publicerad 2012-11-21
Asylboende klottrades ner med hakkors
Barometern: Ett gruppboende för asylsökande i Påskallavik har klottrats ner med hakkors. I samhället har det varit mycket diskussioner om boendet och högerextremister har varit aktiva. Nazister från Svenskarnas parti har bland annat delat ut flygblad på orten och högerextremister har stört informationsmöten. Skadegörelsen på boendet är polisanmält.

SD presenterar "laguppställning" nästa vecka
Aftonbladet: Sverigedemokraternas pressekreterare Björn Söder meddelade på tisdagen att partiet nästa vecka ska presentera hur deras riksdagsgrupp ska se. Uttalandet gjordes efter att Sverigedemokraterna haft ett möte. Söder ville inte uttala sig om Erik Almqvists eller Kent Ekeroths framtid i partiet.

Fotbollslag bötfäll för homofobi
TT: Ett fotbollslag i division 7, Sörskogens IF får böta 5000 kronor efter att kallat personer i motståndarlaget Stockholm Snipers för "bögar och slynor". Stockholm Snipers är ett HBT-lag. Böterna mot Sörskogen IF är första gången fotbollsförbundet dömer ut ett bötesstraff för homofobi,
Expo

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.