Åttaårig flicka skadad i rasistattack

Publicerad 2012-01-23

En åttaårig flicka i Belfast fick en sten i huvudet på lördagsmorgonen då hon sov. Det var den andra attacken mot hennes hus på en vecka.

– Jag har fem barn som är livrädda och min fru är rädd. Jag går till jobbet i rädsla att komma hem för jag vet inte vad jag har att vänta mig när jag kommer hem, säger flickans pappa Charles Awoyelu, rapporterar BBC News.

Flickan låg och sov när en sten träffade henne i huvudet klockan halv sex på morgonen. Stenar slängdes även in i två andra fönster. Flickans skador uppges inte vara livshotande. Charles Awoyelu, har berättat till polisen att dåden mot hans familj varit rasistiskt motiverade.

Chris Lyttle som är parlamentsledamot för det nordirländska partiet Alliance East Belfast MLA fördömer attacken och uppger att hans parti nu hjälper familjen att få ett nytt boende.
Daniel Vergara

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA