Åttaårig flicka skadad i rasistattack

Publicerad 2012-01-23

En åttaårig flicka i Belfast fick en sten i huvudet på lördagsmorgonen då hon sov. Det var den andra attacken mot hennes hus på en vecka.

– Jag har fem barn som är livrädda och min fru är rädd. Jag går till jobbet i rädsla att komma hem för jag vet inte vad jag har att vänta mig när jag kommer hem, säger flickans pappa Charles Awoyelu, rapporterar BBC News.

Flickan låg och sov när en sten träffade henne i huvudet klockan halv sex på morgonen. Stenar slängdes även in i två andra fönster. Flickans skador uppges inte vara livshotande. Charles Awoyelu, har berättat till polisen att dåden mot hans familj varit rasistiskt motiverade.

Chris Lyttle som är parlamentsledamot för det nordirländska partiet Alliance East Belfast MLA fördömer attacken och uppger att hans parti nu hjälper familjen att få ett nytt boende.
Daniel Vergara

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro