Åttaårig flicka skadad i rasistattack

Publicerad 2012-01-23

En åttaårig flicka i Belfast fick en sten i huvudet på lördagsmorgonen då hon sov. Det var den andra attacken mot hennes hus på en vecka.

– Jag har fem barn som är livrädda och min fru är rädd. Jag går till jobbet i rädsla att komma hem för jag vet inte vad jag har att vänta mig när jag kommer hem, säger flickans pappa Charles Awoyelu, rapporterar BBC News.

Flickan låg och sov när en sten träffade henne i huvudet klockan halv sex på morgonen. Stenar slängdes även in i två andra fönster. Flickans skador uppges inte vara livshotande. Charles Awoyelu, har berättat till polisen att dåden mot hans familj varit rasistiskt motiverade.

Chris Lyttle som är parlamentsledamot för det nordirländska partiet Alliance East Belfast MLA fördömer attacken och uppger att hans parti nu hjälper familjen att få ett nytt boende.
Daniel Vergara

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA