Avpixlat slogs ut efter internetattack

Publicerad 2012-01-26

Den främlingsfientliga sajten Avpixlat uppmanade sina läsare att "infiltrera" asylgruppen i Lund. Det ledde till att asylgruppens facebookgrupp svämmades över av rasistiska kommentarer. Samtidigt uppger Avpixlat att deras hemsida utsatts för hackerattacker.

Asylgruppen i Lund annonserade förra veckan på Facebook att de sökte hjälp att hitta boende till en barnfamilj från Afghanistan som fått ett utvisningsbeslut mot sig. Det fick sajten Avpixlat att reagera och sajten uppmanade sina läsare att "infiltrera" gruppen genom att utge sig för att vilja hjälpa gömda flyktingar för att sedan överlämna information till polisen.

– Det som hände efter att de publicera sin artikel var att vår facebooksida fylldes av diverse kommentarer. Det var alltifrån att vi var äckliga till att vi skulle sättas i koncentrationsläger, säger Pontus Larsson, som är medlem i asylgruppen i Lund till Expo.se.

Pontus Larsson berättar även att de fått fyra olika mejl av personer som kunde kopplas till Avpixlats kampanj. Pontus Larsson säger att dessa var enkla att urskilja.

– Folk påstod att de hade ett stort hus i Norrland och någon uppgav att deras stora intresse var Jihad och att favoritboken var Mein Kampf.

Media uppmärksammade Avpixlats artikel på tisdagen. På onsdagen uppgav Avpixlat att de utsatts för en så kallad DDoS-attack vilket slog ut sajten under ett par timmar. En DDoS-attack innebär att mängder av information skickas till en sajt så att den blir överbelastad. Avpixlat var snabba med att koppla attacken till uppmaningen att ange papperslösa flyktingar.

– Det är inte vi som har gjort det, men det kan säkert ha att göra med Avpixlats artikel, säger Larsson.

Pontus Larsson uppger att Asylgruppen i Lund kommer att arbeta på som vanligt och att Avpixlats uppmaningar till att infiltrera gruppen inte påverkar deras arbete nämnvärt.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA