Avpixlat slogs ut efter internetattack

Publicerad 2012-01-26

Den främlingsfientliga sajten Avpixlat uppmanade sina läsare att "infiltrera" asylgruppen i Lund. Det ledde till att asylgruppens facebookgrupp svämmades över av rasistiska kommentarer. Samtidigt uppger Avpixlat att deras hemsida utsatts för hackerattacker.

Asylgruppen i Lund annonserade förra veckan på Facebook att de sökte hjälp att hitta boende till en barnfamilj från Afghanistan som fått ett utvisningsbeslut mot sig. Det fick sajten Avpixlat att reagera och sajten uppmanade sina läsare att "infiltrera" gruppen genom att utge sig för att vilja hjälpa gömda flyktingar för att sedan överlämna information till polisen.

– Det som hände efter att de publicera sin artikel var att vår facebooksida fylldes av diverse kommentarer. Det var alltifrån att vi var äckliga till att vi skulle sättas i koncentrationsläger, säger Pontus Larsson, som är medlem i asylgruppen i Lund till Expo.se.

Pontus Larsson berättar även att de fått fyra olika mejl av personer som kunde kopplas till Avpixlats kampanj. Pontus Larsson säger att dessa var enkla att urskilja.

– Folk påstod att de hade ett stort hus i Norrland och någon uppgav att deras stora intresse var Jihad och att favoritboken var Mein Kampf.

Media uppmärksammade Avpixlats artikel på tisdagen. På onsdagen uppgav Avpixlat att de utsatts för en så kallad DDoS-attack vilket slog ut sajten under ett par timmar. En DDoS-attack innebär att mängder av information skickas till en sajt så att den blir överbelastad. Avpixlat var snabba med att koppla attacken till uppmaningen att ange papperslösa flyktingar.

– Det är inte vi som har gjort det, men det kan säkert ha att göra med Avpixlats artikel, säger Larsson.

Pontus Larsson uppger att Asylgruppen i Lund kommer att arbeta på som vanligt och att Avpixlats uppmaningar till att infiltrera gruppen inte påverkar deras arbete nämnvärt.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA