Brottsmisstänkt SD-politiker avgår

Publicerad 2012-12-11

Den sverigedemokratiska kommunpolitikern i Uppland som åtalats för att ha misshandlat två personer avgick från sina politiska uppdrag efter att Expo Idag uppmärksammat fallet. Politikern har uppgett att han inte minns brotten han misstänks för.

Kommunpolitikern som åtalas i Gävle tingsrätt anklagas för att omotiverat ha slagit ner två personer i centrala Gävle i september. Politikern har enligt åklagaren varken erkänt eller nekat gärningarna. Han hävdar att han inte minns något av det inträffade eftersom han varit för berusad.

Ordföranden för den lokala SD-föreningen uppger till Arbetarbladet att politikern lämnar sitt uppdrag som ersättare i kommunfullmäktige och sitt uppdrag i den nämnd han sitter i. Sverigedemokraterna har dock inte lämnat några besked om den brottsmisstänkte politikern även kommer att lämna partiet.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA