Brottsmisstänkt SD-politiker avgår

Publicerad 2012-12-11

Den sverigedemokratiska kommunpolitikern i Uppland som åtalats för att ha misshandlat två personer avgick från sina politiska uppdrag efter att Expo Idag uppmärksammat fallet. Politikern har uppgett att han inte minns brotten han misstänks för.

Kommunpolitikern som åtalas i Gävle tingsrätt anklagas för att omotiverat ha slagit ner två personer i centrala Gävle i september. Politikern har enligt åklagaren varken erkänt eller nekat gärningarna. Han hävdar att han inte minns något av det inträffade eftersom han varit för berusad.

Ordföranden för den lokala SD-föreningen uppger till Arbetarbladet att politikern lämnar sitt uppdrag som ersättare i kommunfullmäktige och sitt uppdrag i den nämnd han sitter i. Sverigedemokraterna har dock inte lämnat några besked om den brottsmisstänkte politikern även kommer att lämna partiet.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA