Brottsmisstänkt SD-politiker avgår

Publicerad 2012-12-11

Den sverigedemokratiska kommunpolitikern i Uppland som åtalats för att ha misshandlat två personer avgick från sina politiska uppdrag efter att Expo Idag uppmärksammat fallet. Politikern har uppgett att han inte minns brotten han misstänks för.

Kommunpolitikern som åtalas i Gävle tingsrätt anklagas för att omotiverat ha slagit ner två personer i centrala Gävle i september. Politikern har enligt åklagaren varken erkänt eller nekat gärningarna. Han hävdar att han inte minns något av det inträffade eftersom han varit för berusad.

Ordföranden för den lokala SD-föreningen uppger till Arbetarbladet att politikern lämnar sitt uppdrag som ersättare i kommunfullmäktige och sitt uppdrag i den nämnd han sitter i. Sverigedemokraterna har dock inte lämnat några besked om den brottsmisstänkte politikern även kommer att lämna partiet.
Daniel Vergara

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.

Man misshandlad till döds vid nazistdemonstration i Finland

En 28-årig man har avlidit efter att ha blivit misshandlad i samband med att nazistiska Finska motståndsrörelsens demonstrerade förra helgen. Polisen är fortfarande förtegen om detaljerna kring dödsmisshandeln.