Clowner protesterade mot KKK

Publicerad 2012-11-13
Clowner manifesterade mot nazister
Huffington Post: På en demonstration i North Carolina möttes ett fåtal nazister och Ku Klux Klan-anhängare av en skara människor utklädda till clowner. Motdemonstranternas budskap var: "Vi är klädda som clowner, men det är ni som ser dumma ut.

Jobbik klagar över behandling i Polen

Politics.hu: Ett 40-tal aktivister från det högerextrema ungerska partiet Jobbik kontrollerades i helgen av polsk polis i Warszawa. På lördagen omhändertogs även aktivister. Jobbik anhängare och parlamentsledamoten Gyula György Zagyva och ordföranden i ungdomsförbundet László Toroczkai var i Polen för att demonstrera på självständighetsdagen. Demonstrationen hade anordnats av polska högerextrema organisationer och slutade i kravaller. Jobbik och polska grupper riktar kritik mot myndigheterna för att de kontrollerat de ungerska högerextremisterna. Zagyva uppger att han kan komma att anmäla Polen till Europadomstolen.

Kastade svärd mot muslimer
BBC News: Grant Robertson i den skotska staden Dundee kastade i januari ett svärd från sitt fönster mot tre muslimska män. Han skrek även "Jag ska döda er alla." Han fortsatte skrika rasistiska förolämpningar när polisen kommit till platsen. Till polisen sa Robertson när han greps, att han hade önskat att svärdet slitit halsen på de tre muslimerna. På tisdagen meddelade rätten att Robertson gjort sig skyldig till hatbrott och för att ha angripit männen. Robertson får sitt straff nästa månad.

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA