Clowner protesterade mot KKK

Publicerad 2012-11-13
Clowner manifesterade mot nazister
Huffington Post: På en demonstration i North Carolina möttes ett fåtal nazister och Ku Klux Klan-anhängare av en skara människor utklädda till clowner. Motdemonstranternas budskap var: "Vi är klädda som clowner, men det är ni som ser dumma ut.

Jobbik klagar över behandling i Polen

Politics.hu: Ett 40-tal aktivister från det högerextrema ungerska partiet Jobbik kontrollerades i helgen av polsk polis i Warszawa. På lördagen omhändertogs även aktivister. Jobbik anhängare och parlamentsledamoten Gyula György Zagyva och ordföranden i ungdomsförbundet László Toroczkai var i Polen för att demonstrera på självständighetsdagen. Demonstrationen hade anordnats av polska högerextrema organisationer och slutade i kravaller. Jobbik och polska grupper riktar kritik mot myndigheterna för att de kontrollerat de ungerska högerextremisterna. Zagyva uppger att han kan komma att anmäla Polen till Europadomstolen.

Kastade svärd mot muslimer
BBC News: Grant Robertson i den skotska staden Dundee kastade i januari ett svärd från sitt fönster mot tre muslimska män. Han skrek även "Jag ska döda er alla." Han fortsatte skrika rasistiska förolämpningar när polisen kommit till platsen. Till polisen sa Robertson när han greps, att han hade önskat att svärdet slitit halsen på de tre muslimerna. På tisdagen meddelade rätten att Robertson gjort sig skyldig till hatbrott och för att ha angripit männen. Robertson får sitt straff nästa månad.

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA