Clowner protesterade mot KKK

Publicerad 2012-11-13
Clowner manifesterade mot nazister
Huffington Post: På en demonstration i North Carolina möttes ett fåtal nazister och Ku Klux Klan-anhängare av en skara människor utklädda till clowner. Motdemonstranternas budskap var: "Vi är klädda som clowner, men det är ni som ser dumma ut.

Jobbik klagar över behandling i Polen

Politics.hu: Ett 40-tal aktivister från det högerextrema ungerska partiet Jobbik kontrollerades i helgen av polsk polis i Warszawa. På lördagen omhändertogs även aktivister. Jobbik anhängare och parlamentsledamoten Gyula György Zagyva och ordföranden i ungdomsförbundet László Toroczkai var i Polen för att demonstrera på självständighetsdagen. Demonstrationen hade anordnats av polska högerextrema organisationer och slutade i kravaller. Jobbik och polska grupper riktar kritik mot myndigheterna för att de kontrollerat de ungerska högerextremisterna. Zagyva uppger att han kan komma att anmäla Polen till Europadomstolen.

Kastade svärd mot muslimer
BBC News: Grant Robertson i den skotska staden Dundee kastade i januari ett svärd från sitt fönster mot tre muslimska män. Han skrek även "Jag ska döda er alla." Han fortsatte skrika rasistiska förolämpningar när polisen kommit till platsen. Till polisen sa Robertson när han greps, att han hade önskat att svärdet slitit halsen på de tre muslimerna. På tisdagen meddelade rätten att Robertson gjort sig skyldig till hatbrott och för att ha angripit männen. Robertson får sitt straff nästa månad.

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.