Diskussion om homolag i Frankrike

Publicerad 2012-11-09
Diskussion om homolag i Frankrike
The Local: En hög politiker i det franska partiet UMP kräver mer tid att diskutera ett lagförslag om att att legalisera samkönade äktenskap och tillåta adoption för homosexuella par. Förslaget har mött starkt motstånd. Bland annat har protestgrupper planerat demonstrationer mot lagförslaget. Opinionssiffror visar dock att 58 procent är positiva till samkönade äktenskap. 50 procent är för adoptioner för homsexuella.

Hakkors klottrades på Migrationsverkets lokaler

DT.se: Under natten till torsdagen klottrade någon hakkors och fallossymboler på Migrationsverkets lokaler i Hedemora. Skadegörelsen skedde på fasaden, fönster och på entrédörren. Polisen rubricerar händelsen som hets mot folkgrupp.

Krav ställs på det Tottenham och FA att agera mot antisemitism
The Independent. Föreningen av svarta advokater kräver att det engelska fotbollslaget Tottenham Hotspur och fotbollsförbundet FA agerar mot antisemitism på läktaren. Organisationen uppger att om ingenting sker de närmsta veckorna så kommer de att lämna in en polisanmälan.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA