Diskussion om homolag i Frankrike

Publicerad 2012-11-09
Diskussion om homolag i Frankrike
The Local: En hög politiker i det franska partiet UMP kräver mer tid att diskutera ett lagförslag om att att legalisera samkönade äktenskap och tillåta adoption för homosexuella par. Förslaget har mött starkt motstånd. Bland annat har protestgrupper planerat demonstrationer mot lagförslaget. Opinionssiffror visar dock att 58 procent är positiva till samkönade äktenskap. 50 procent är för adoptioner för homsexuella.

Hakkors klottrades på Migrationsverkets lokaler

DT.se: Under natten till torsdagen klottrade någon hakkors och fallossymboler på Migrationsverkets lokaler i Hedemora. Skadegörelsen skedde på fasaden, fönster och på entrédörren. Polisen rubricerar händelsen som hets mot folkgrupp.

Krav ställs på det Tottenham och FA att agera mot antisemitism
The Independent. Föreningen av svarta advokater kräver att det engelska fotbollslaget Tottenham Hotspur och fotbollsförbundet FA agerar mot antisemitism på läktaren. Organisationen uppger att om ingenting sker de närmsta veckorna så kommer de att lämna in en polisanmälan.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA