Diskussion om homolag i Frankrike

Publicerad 2012-11-09
Diskussion om homolag i Frankrike
The Local: En hög politiker i det franska partiet UMP kräver mer tid att diskutera ett lagförslag om att att legalisera samkönade äktenskap och tillåta adoption för homosexuella par. Förslaget har mött starkt motstånd. Bland annat har protestgrupper planerat demonstrationer mot lagförslaget. Opinionssiffror visar dock att 58 procent är positiva till samkönade äktenskap. 50 procent är för adoptioner för homsexuella.

Hakkors klottrades på Migrationsverkets lokaler

DT.se: Under natten till torsdagen klottrade någon hakkors och fallossymboler på Migrationsverkets lokaler i Hedemora. Skadegörelsen skedde på fasaden, fönster och på entrédörren. Polisen rubricerar händelsen som hets mot folkgrupp.

Krav ställs på det Tottenham och FA att agera mot antisemitism
The Independent. Föreningen av svarta advokater kräver att det engelska fotbollslaget Tottenham Hotspur och fotbollsförbundet FA agerar mot antisemitism på läktaren. Organisationen uppger att om ingenting sker de närmsta veckorna så kommer de att lämna in en polisanmälan.
Daniel Vergara

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.