Dödsmisshandlades på grund av sitt skägg

Publicerad 2012-08-09

I Magaliesburg slogs 27-årige Fayaaz Kazi ihjäl efter att ha blivit kallad Bin Laden på grund av sitt skägg. Dödsmisshandeln har väckt starka känslor i Sydafrika och har fördömts av den tidigare ansvarige ministern för underrättelsetjänsten , Ronnie Kasrils, som ett antimuslimskt hatbrott.

"Jag vill ge mina kondoleanser till och visa solidaritet för Fayaaz Kazis familj. Kaazis brutala mördare måste gripas", sa Ronnie Kasrils på onsdagen.

Kasrils uppmanade även alla medborgare att bekämpa rasism och religiös intolerans.

Fayaaz Kazi befann sig tillsammans med en vän i en restaurang när två män började trakassera Kazi för hans skägg, enligt ett vittne.

Kazi ska argumenterat med männen och alla fyra visades ut från restaurangen. När Kazis vän frågade de två angriparna varför de trakasserades, slogs han medvetslös, berättar vännen.

Kazi ska ha blivit slagen i huvudet med någon form av tillhygge.

"Ingen hjälpte oss", berättar vännen.

Kazi avled senare på sjukhus. Gärningsmännen är okända och flydde från platsen efter dödsmisshandeln. Polisen har nu inlett en mordutredning, raporterar nyhetsbyrån SAPA.

I tisdags hölls Kazis begravning.
Daniel Vergara

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro