Dödsmisshandlades på grund av sitt skägg

Publicerad 2012-08-09

I Magaliesburg slogs 27-årige Fayaaz Kazi ihjäl efter att ha blivit kallad Bin Laden på grund av sitt skägg. Dödsmisshandeln har väckt starka känslor i Sydafrika och har fördömts av den tidigare ansvarige ministern för underrättelsetjänsten , Ronnie Kasrils, som ett antimuslimskt hatbrott.

"Jag vill ge mina kondoleanser till och visa solidaritet för Fayaaz Kazis familj. Kaazis brutala mördare måste gripas", sa Ronnie Kasrils på onsdagen.

Kasrils uppmanade även alla medborgare att bekämpa rasism och religiös intolerans.

Fayaaz Kazi befann sig tillsammans med en vän i en restaurang när två män började trakassera Kazi för hans skägg, enligt ett vittne.

Kazi ska argumenterat med männen och alla fyra visades ut från restaurangen. När Kazis vän frågade de två angriparna varför de trakasserades, slogs han medvetslös, berättar vännen.

Kazi ska ha blivit slagen i huvudet med någon form av tillhygge.

"Ingen hjälpte oss", berättar vännen.

Kazi avled senare på sjukhus. Gärningsmännen är okända och flydde från platsen efter dödsmisshandeln. Polisen har nu inlett en mordutredning, raporterar nyhetsbyrån SAPA.

I tisdags hölls Kazis begravning.
Daniel Vergara

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA