utr_edl_464_01.jpg

Aktivister från den antimuslimska organisationen English Defence League i bråk utanför en moské i London. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto Expo.

EDL i bråk utanför Londonmoské

Publicerad 2012-01-16

Flera greps i London i lördags efter en sammandrabbning mellan English Defence League, EDL, och lokala ungdomar utanför en moské. Bråk uppstod efter att EDL-aktivister ropade antimuslimska slagord.

Polisen misstänker att EDL-aktivisterna samlats på en pub mittemot Whitechapel moskén efter att organisationen haft en demonstration i en förort till London. Ett vittne berättar till the Guardian att aktivisterna beställt mängder av alkohol innan de tog sig in i pubens kök och hämtade knivar. Därefter gick de ut och ropade slagord mot muslimer.

Ett annat vittne säger till the Guardian att upp emot 80 ungdomar dök upp och konfronterade EDL.

– Flera hundra personer var inblandade och flaskor och andra föremål kastades, säger en talesperson för polisen till the Guardian.

Femton personer greps, de flesta lokala ungdomar som senare släpptes, uppger polisen. En person skadades och fick föras till sjukhus i samband med sammandrabbningarna.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA