utr_edl_464_01.jpg

Aktivister från den antimuslimska organisationen English Defence League i bråk utanför en moské i London. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto Expo.

EDL i bråk utanför Londonmoské

Publicerad 2012-01-16

Flera greps i London i lördags efter en sammandrabbning mellan English Defence League, EDL, och lokala ungdomar utanför en moské. Bråk uppstod efter att EDL-aktivister ropade antimuslimska slagord.

Polisen misstänker att EDL-aktivisterna samlats på en pub mittemot Whitechapel moskén efter att organisationen haft en demonstration i en förort till London. Ett vittne berättar till the Guardian att aktivisterna beställt mängder av alkohol innan de tog sig in i pubens kök och hämtade knivar. Därefter gick de ut och ropade slagord mot muslimer.

Ett annat vittne säger till the Guardian att upp emot 80 ungdomar dök upp och konfronterade EDL.

– Flera hundra personer var inblandade och flaskor och andra föremål kastades, säger en talesperson för polisen till the Guardian.

Femton personer greps, de flesta lokala ungdomar som senare släpptes, uppger polisen. En person skadades och fick föras till sjukhus i samband med sammandrabbningarna.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA