EDL satsar på Europavalet

Publicerad 2012-10-12
EDL satsar på europavalet
Hope not hate. English Defence Leauges, EDL:s ledare Stephen Lennon meddelar att organisationen kommer att bli ett politiskt parti. Lennon uppger att det är osäkert när partiet kan ställa upp för val, men att de satsar på valet till europaparlamentet 2014. För fem månader sedan gick Lennon med i British Freedom Party, BFP. Lennon kommer nu att lämna partiet. Kevin Carrol, även han i EDL:s ledning och viceordförande i BFP fortsätter dock att kandidera för BFP.

Nämndeman i Mangsmålet anmäld för jäv

SVT: På torsdagen anmälde Peter Mangs advokater en av nämndemännen för jäv. Försvaret vill att rättegången tas om. Anledningen till nämndemannen anklagas för jäv är att han suttit i polisnämnden där Peter Mangs diskuterats. Tidigast nästa fredag meddelar tingsrätten om de bedömer att nämndemannen varit jävig.

Rasistisk skylt på polisstation

Aftonbladet. När polisen invigde en ny polisstation i Rosengård upptäcktes texten "apegården" på en skylt utanför ett konferensrum. Polisstationen ligger i samma område som en polis för ett par år sedan kallade ungdomar för "apajävlar" och "blattajävlar". Närpolischefen Bengt Hersler säger att skylten är oacceptabel. Han poängterar dock att det inte är helt säkert att det är en polis som står bakom den eftersom stationen fortfarande är en byggarbetsplats.

Koranbrännande pastor demonstrerade utanför skola

Detroit Free Press. Den antimuslimska Pastorn Terry Jones demonstrerade i onsdags utanför en skola mot att studenter mobbas av muslimer. Jones budskap var att den påstådda mobbningen var en följd av att antalet muslimer ökat. Jones har tidigare bränt koranen i sin kyrka, något som ledde till protester och upplopp i Afghanistan. Han har även marknadsfört den antimuslimska filmen Innocence of muslims, som ledde till våldsamma reaktioner i flera länder.
Expo

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA