sdpol kent ekeroth

Riksdagsmannen Kent Ekeroth tar en "time out"efter att det framkommit nya uppgifter om vad som hände 2010. Foto Expo

Ekeroth tar time out efter att gett sig på kvinna

Publicerad 2012-11-15

På torsdagen släppte Expressen ytterligare material om bråket som riksdagsledamöterna Erik Almqvist och Kent Ekeroth var inblandade i 2010. I filmen som Ekeroth spelat in ser man hur han knuffar en ung kvinna så att hon faller baklänges in i en bil. I en annan sekvens beväpnar sig Ekeroth, Almqvist och partikollegan Christian Westling med järnrör. Efter de nya uppgifterna tar Ekeroth time out.

På onsdagen tvingades Erik Almqvist lämna samtliga uppdrag han har för partiet efter att det avslöjats att han i ett bråk i centrala Stockholm, kallat en man för bland annat "blatte-lover" och kvinna för "hora". Almqvist meddelade på tisdagen att han funderar över sin riksdagsplats, men att han tillsvidare sitter kvar.

Det är Kent Ekeroths egen film som avslöjat hur de tre sverigedemokraterna agerat. På torsdagen släppte Expressen ytterligare material. Det visar Kent Ekeroth, sverigedemokraternas rättspolitiske talesman skrika "backa" åt en ung kvinna och knuffa henne så hon föll baklänges in i en bil. När han konfronteras, skyller han knuffen på kvinnan, som han påstår gett sig på honom först.

I Ekeroths film kan man även se hur sverigedemokraterna beväpnar sig med järnpåkar. När de hörde polissirener släppte de järnrören och Erik Almqvist pekade ut den man som de gett sig på. "Behåll honom, han hotade oss", säger Almqvist. Utom räckhåll för polisen säger Almqvist "Det funkar att vara ögontjänare". Christian Westling, säger "Det är så underbart det här". Kent Ekeroth konstaterar: "Ja, det blev en händelserik…", Almqvist svarar "ganska rolig kväll".

Idag på morgonen meddelade Sverigedemokraterna att Kent Ekeroth tar time out, rapporterar TT. Sverigedemokraterna pressekreterare Linus Bylund, menar dock att Kent Ekeroths agerande inte är lika allvarlig som Erik Almqvist.

– Det är inte på den nivån som med Erik i går, säger Linus Bylund till TT.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA