En man har gripits efter attacker mot synagogor

Publicerad 2012-01-25

En 19-årig man i New Jersey åtalades i tisdags för attacker på två synagogor. Mannen misstänks för nio mordförsök och två fall av mordbrand.

Den 11 januari slängde 19-åringen in en brandbomb i en synagoga. Rabbinen, Robbi Nosson, bodde i synagogan med sin familj och han skadades i attacken. I samband med dådet misstänks 19-åringen för nio mordförsök och grov mordbrand. Han är även misstänkt för ytterligare en mordbrand vid en annan synagoga en vecka tidigare, rapporterar JTA.

I Bergen County som är en förort till New York har flera synagogor fått antisemitiska brev. Många av synagogorna har även utsatts för antisemitisk graffiti.
Daniel Vergara

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA