En man har gripits efter attacker mot synagogor

Publicerad 2012-01-25

En 19-årig man i New Jersey åtalades i tisdags för attacker på två synagogor. Mannen misstänks för nio mordförsök och två fall av mordbrand.

Den 11 januari slängde 19-åringen in en brandbomb i en synagoga. Rabbinen, Robbi Nosson, bodde i synagogan med sin familj och han skadades i attacken. I samband med dådet misstänks 19-åringen för nio mordförsök och grov mordbrand. Han är även misstänkt för ytterligare en mordbrand vid en annan synagoga en vecka tidigare, rapporterar JTA.

I Bergen County som är en förort till New York har flera synagogor fått antisemitiska brev. Många av synagogorna har även utsatts för antisemitisk graffiti.
Daniel Vergara

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro