En man har gripits efter attacker mot synagogor

Publicerad 2012-01-25

En 19-årig man i New Jersey åtalades i tisdags för attacker på två synagogor. Mannen misstänks för nio mordförsök och två fall av mordbrand.

Den 11 januari slängde 19-åringen in en brandbomb i en synagoga. Rabbinen, Robbi Nosson, bodde i synagogan med sin familj och han skadades i attacken. I samband med dådet misstänks 19-åringen för nio mordförsök och grov mordbrand. Han är även misstänkt för ytterligare en mordbrand vid en annan synagoga en vecka tidigare, rapporterar JTA.

I Bergen County som är en förort till New York har flera synagogor fått antisemitiska brev. Många av synagogorna har även utsatts för antisemitisk graffiti.
Daniel Vergara

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA