Erkänner planer på att spränga synagoga

Publicerad 2012-12-06
Erkänner planer på att spränga synagoga
JTA: En 27-årig man har erkänt att han planerat att spränga en synagoga i New York, USA. 27-årige Ahmed Ferhani har upgett att han velat sprida skräck i New Yorks judar genom att spränga synagogan. Ferhani väntas få 10-års fängelse och därefter utvisas till Algeriet.

Ungerns premiärminister fördömer Jobbik
Reuters: Ungerns premiärminister Viktor Orban lovade i parlamentet att skydda landets judar. Det efter Jobbiks vice gruppledare Márton Gyöngyösi krävt att judar i landet skulle kartläggas. Orban kallade även utspelet för ovärdigt Ungern.

Jobbik-ledamot lämnar partiet
Politics.hu. Parlamentsledamoten för Jobbik Erno Rozgonyi har lämnat partiet. Han behåller dock sitt mandat och kommer att sitta som politisk vilde. I tisdags sade en annan Jobbik-ledamot upp sin parlamentsplats. Han har dock ersatts.


Kritik mot holländsk tomte

DN: I Holland har en debatt tagit fart om att deras jultradition med att svartmåla sig, bära afroperuk och ha stora röda läppar när de ska föreställa tomtenissar bygger på en rasistisk stereotyp. Amsterdams chef för Antidiskrimineringsbyrån, Jessica Silversmith uppger att klagomålen ökat. Traditionen kommer från en bok från 1850-talet. Somliga hävdar att tomten är svart för att han klättrat genom skorstenar. Andra menar att han är en karikatyr av en svart slav.
Expo

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.