Erkänner planer på att spränga synagoga

Publicerad 2012-12-06
Erkänner planer på att spränga synagoga
JTA: En 27-årig man har erkänt att han planerat att spränga en synagoga i New York, USA. 27-årige Ahmed Ferhani har upgett att han velat sprida skräck i New Yorks judar genom att spränga synagogan. Ferhani väntas få 10-års fängelse och därefter utvisas till Algeriet.

Ungerns premiärminister fördömer Jobbik
Reuters: Ungerns premiärminister Viktor Orban lovade i parlamentet att skydda landets judar. Det efter Jobbiks vice gruppledare Márton Gyöngyösi krävt att judar i landet skulle kartläggas. Orban kallade även utspelet för ovärdigt Ungern.

Jobbik-ledamot lämnar partiet
Politics.hu. Parlamentsledamoten för Jobbik Erno Rozgonyi har lämnat partiet. Han behåller dock sitt mandat och kommer att sitta som politisk vilde. I tisdags sade en annan Jobbik-ledamot upp sin parlamentsplats. Han har dock ersatts.


Kritik mot holländsk tomte

DN: I Holland har en debatt tagit fart om att deras jultradition med att svartmåla sig, bära afroperuk och ha stora röda läppar när de ska föreställa tomtenissar bygger på en rasistisk stereotyp. Amsterdams chef för Antidiskrimineringsbyrån, Jessica Silversmith uppger att klagomålen ökat. Traditionen kommer från en bok från 1850-talet. Somliga hävdar att tomten är svart för att han klättrat genom skorstenar. Andra menar att han är en karikatyr av en svart slav.
Expo

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA