Fälls för att ha finansierat Abdulwahab

Publicerad 2012-08-27

Nasserdina Menni har dömts till sju års fängelse av en domstol i Skottland för att ha finansierat självmordsbombaren i Stockholm Taimour Abdulwahab. Menni döms dock inte för medhjälp till själva terrordådet.

Taimour Abdulwahab sprängde sig själv i centrala Stockholm mitt i julruschen den 11 december 2010. Ingen förutom gärningsmannen, som avled på plats, skadade sig allvarligt vid attentatet. Efter att polisen sökt igenom Abdulwahabs mobiltelefon kunde Nasserdine Menni gripas.

Domstolen i Glasgow dömer Menni för att ha överfört 60 000 kronor till Abdulwahab. Åklagaren har hävdat att Menni måste varit medveten om att pengarna skulle kunna användas för ett terrordåd. Juryn har dock inte ansett det bevisat att Menni känt till eller varit med och planerat stockholmsdådet. Mennis advokat har hela tiden sagt att Menni inte vetat vad pengarna han överfört till Abdulwahab skulle användas till, rapporterar TT.

Maxstraffet för att finansiera terror är 14 år i Skottland. Menni dömdes till sju år, att han inte får maxstraff beror på att han inte befunnits skyldig till delaktighet i dådet i Stockholm, vilket var det allvarligaste brottet han stod anklagad för.

Menni har hela tiden förnekat terrorbrott, men han har varit förtegen i rätten. Hans advokat har meddelat att domen kommer att överklagas.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA