Fängelse för attack mot abortklinik och moské

Publicerad 2012-01-10

En 38-årig man i Kalifornien har dömts för mordbrand på en abortklinik och för att ha vandaliserat en moské. Mannen dömdes på måndagen till fem års fängelse.

Donny Eugene Mover har erkänt att han 2010 slängde molotov cocktails genom rutan till en abortklinik som brandskadades. Mover har även erkänt att han i oktober kastat sten mot en moské och placerat skyltar utanför moskén med texten "Amerika vakna, fienden är här".

Förutom fängelse döms Donny Eugene Mover att betala böter på 1,7 miljoner kronor för attacken på abortkliniken.
Daniel Vergara

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.