Flyktingförläggning attackerades

Publicerad 2012-10-17

En person misshandlades i samband med att ett flyktingboende i Arboga attackerades under tisdagen. Tre personer har gripits misstänkta för överfallet och för skadegörelse.

Det var vid 13-tiden på tisdagen som polisen fick ett larm om att tre män tagit sig in i Migrationsverkets flyktingförläggning i Arboga. De började med att ha sönder fönsterrutor. Efter att de tagit sig in i boendet så misshandlade de även en man. Mannen ska enligt polisen inte vara allvarligt skadad.

Händelsen rubriceras som skadegörelse, grovt hemfridsbrott, grov misshandel och försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel, då förövarna i samband med att de lämnade området ska ha försökt stjäla en bil.

Tre personer födda 1981, 1983 och 1985 greps efter att polisen satt in hundpatrull för att spåra männen. De tre anhölls under tisdagskvällen.
– Vi känner till dem sedan tidigare. De är kända för våldsbrott, säger Åsa Hedin, kommunikationschef på polisen i Västmanland till Expo Idag.

Det är oklart vad motivet till attacken ska ha varit.
– Det är för tidigt att säga något. Vi håller fortsatta förhör med de boende, personal på Migrationsverkat och även de misstänkta, säger Åsa Hedin.

Polisen har även satt in trygghetsskapande åtgärder, bland annat ska ökar de sin närvara i anslutning till anläggning.
Anders Dalsbro

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro