Flyktingförläggning attackerades

Publicerad 2012-10-17

En person misshandlades i samband med att ett flyktingboende i Arboga attackerades under tisdagen. Tre personer har gripits misstänkta för överfallet och för skadegörelse.

Det var vid 13-tiden på tisdagen som polisen fick ett larm om att tre män tagit sig in i Migrationsverkets flyktingförläggning i Arboga. De började med att ha sönder fönsterrutor. Efter att de tagit sig in i boendet så misshandlade de även en man. Mannen ska enligt polisen inte vara allvarligt skadad.

Händelsen rubriceras som skadegörelse, grovt hemfridsbrott, grov misshandel och försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel, då förövarna i samband med att de lämnade området ska ha försökt stjäla en bil.

Tre personer födda 1981, 1983 och 1985 greps efter att polisen satt in hundpatrull för att spåra männen. De tre anhölls under tisdagskvällen.
– Vi känner till dem sedan tidigare. De är kända för våldsbrott, säger Åsa Hedin, kommunikationschef på polisen i Västmanland till Expo Idag.

Det är oklart vad motivet till attacken ska ha varit.
– Det är för tidigt att säga något. Vi håller fortsatta förhör med de boende, personal på Migrationsverkat och även de misstänkta, säger Åsa Hedin.

Polisen har även satt in trygghetsskapande åtgärder, bland annat ska ökar de sin närvara i anslutning till anläggning.
Anders Dalsbro

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA