geert wilders

Geert Wilders ropade på förbud under "yttrandefrihetsmöte".FOTO: JENNY ELIASSON/EXPO.

Förbudsiver på möte om yttrandefrihet

Publicerad 2012-10-27

På det antimuslimska Tryckfrihetssällskapets möte i Malmö förespråkade Geert Wilders förbud av byggandet av moskéer och slopad invandring från muslimska länder. Islam är en barbarisk ideologi hävdade partiledaren för det högerpopulistiska holländska Frihetspartiet.


Säkerheten var rigorös kring mötet där Geert Wilders talade. De 125 åhörarna visiterades av polis innan de släpptes in på Kockum Fritid. Utanför lokalen hade demonstranter samlats för att protestera mot Wilders besök.

Geert Wilders togs emot som en hjälte av mötesdeltagarna. Av Tryckfrihetssällskapets grundare Ingrid Carlqvist presenterades han som en modig frihetskämpe. Carlqvist gick även i sitt tal till angrepp mot medierna som var på plats. Jag skulle vilja hälsa er välkomna, men jag kan inte göra det. Ni kommer inte att skriva om "aporna" där utanför som försöker stoppa mötet och som kastat ägg mot oss, sa hon.

Wilders möttes av stående ovationer när han ställde sig i talarstolen. Bland de applåderande fanns Sverigedemokraternas riksdagsledamot Thoralf Alfsson och partiets kommunpolitiker Ted Ekeroth. Wilders beskrev islam som en barbarisk ideologi, som finns överallt runt om oss. Görs ingenting för att stoppa islam är västvärlden dömd, hävdade han.

"Ju mer islam desto mindre civiliserat blir samhället", sa Wilders.

Profeten Mohammed kallades för "mördare, pedofil och våldtäktsman". Dessutom var han en lögnare som muslimer tar efter, enligt Wilders.

Det absolut viktigaste i samhället är yttrandefrihet och islam motarbetar den rättigheten sa Wilders för att sedan kräva att all invandring från muslimska länder stoppas, byggandet av moskéer förbjuds och muslimska skolor stängs.

"Assimileras du kan du få stanna gör du inte det så ska du slängas ut"

Till Expo Idag sa Wilders att hans krav inte innebär att religionsfriheten eller yttrandefriheten hotas.

– Vi har fått nog av islam. Vi måste städa i vårt hus och stoppa att fler kommer. De tar med sig sina värderingar och förhållningssätt.

– Jag är för att muslimer som är i landet kan gå till de moskéer som redan finns. Men att stoppa moskébyggen hotar inte religionsfriheten eftersom islam är en ideologi och inte en religion, sa Wilders.

Trots att Wilders ställde krav på invandringsstopp hävdade han att han vill hjälpa muslimer som är fångade "i den onda monsterideologin islam". Gång på gång talade Wilders om hotet som islam, enligt honom, utgör mot hela den fria världen.

"Vi måste agera idag för att överleva morgondagen. Det finns ingen moderat islam. Islamiseringen utgör ett stort hot och den drivs av människor från muslimska länder."

Geert Wilders menar att Rosengård och Malmö är exempel på den påstådda islamiseringens konsekvenser. Rosengård styrs av sharia-lagar och är en plats dit inte icke-muslimer kan gå. I alla städer finns det parallella samhällen som styrs av koranen, fortsatte Wilders.

Wilders talade även om sitt förslag att förbjuda Koranen, en bok som enligt honom är mer antisemitisk än Adolf Hitlers Mein Kampf.

Sverigedemokraternas riksdagsledamot Thoralf Alfsson ville till Expo Idag inte kommentera vad han tycker om Wilders politik eller hur han ser på Tryckfrihetssällskapet. Kommunpolitikern Ted Ekeroth som varit på flera av Tryckfrihetssällskapets möten säger att han inte minns om han är medlem i föreningen.
Daniel Vergara

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro