Före detta SD-politiker blir politisk vilde

Publicerad 2012-02-27

Den före detta Sverigedemokraten Lennart Carlström sitter kvar i Härnösands kommunfullmäktige. För ett par veckor sedan uteslöts han ur partiet efter att ha uttalat sig om moskéer.

I en intervju i SVT sa Lennart Carlström att han ser moskéer som en byggnad som alla andra och att han tyckte att det var märkligt att de skulle förknippas med något rysligt. Intervjun ledde till att Carlström blev utesluten ur partiet av "ideologiska skäl".

Carlström har även sagt till Expo.se att han har ställt krav på att få mer stöd från partiet i lokalpolitiken, vilket han tror varit en bidragande orsak till uteslutningen.

Efter att Carlström uteslutits meddelade han att han tänker lämna Härnösands kommunfullmäktige. Carlström har dock ändrat sig och kommer sitta kvar i fullmäktige som politisk vilde, det uppger han till Allehanda.se

Han säger till tidningen att han inte kan förlika sig med Sverigedemokraternas ideologi eftersom att han tycker att partiet saknar "förtroendet, ärligheten öppenheten och samarbetsviljan", men att han fortfarande är intresserad av att förändra politiken i kommunen och därför väljer att sitta kvar.

Lennart Carlström sitter på Sverigedemokraternas enda mandat i Härnösands kommunfullmäktige.
Daniel Vergara

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.