Författare lurades till att vara med i SD-film

Publicerad 2012-10-26
Författare lurades till att vara med i SD-film
SVT: Sverigedemokraternas pressekreterare Eric Myrin har producerat en film om den svenska vänsterextremismen. Filmen marknadsförs av den främlingsfientliga sajten Avpixlat. Flera medverkande i filmen rasar nu mot att Myrin inte varit öppen med att han kommer från Sverigedemokraterna. Författaren Magnus Utvik säger att han blev alldeles kall när han förstod filmens koppling till Sverigedemokraterna. Han kräver att filmen plockas bort. Kristdemokraten, Ardavan Khoshnood, som även han intervjuas i filmen, känner sig lurad. Han säger att Myrin uppgett att filmen skulle spelas in för SVT. Myrin slår ifrån sig kritiken. Han hävdar att han gjort filmen privat och att det inte varit relevant att uppge att han är Sverigedemokraternas pressekreterare.

EDLs demonstrationer stoppas

BBC: Flera planerade demonstrationer av English Defence Leauge har förbjudits med hänvisning till oro över den allmänna ordningen. Polisministern har förbjudit EDL demonstrationer i norra London och på flera andra orter. Förbudet gäller i 30-dagar.

Sannfinländare hotade Finlands försvarsminister
HBL: Finlands försvarsminister Carl Haglund mordhotades av en sannfinländare som är aktiv i Vasaregionen efter en artikel i tidningen Vasabladet. Artikeln handlade om valet och kampen om de svenska rösterna. Mannen som hotade Haglund har bett om ursäkt och Haglund har bestämt sig för att inte polisanmäla händelsen.

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA