Författare lurades till att vara med i SD-film

Publicerad 2012-10-26
Författare lurades till att vara med i SD-film
SVT: Sverigedemokraternas pressekreterare Eric Myrin har producerat en film om den svenska vänsterextremismen. Filmen marknadsförs av den främlingsfientliga sajten Avpixlat. Flera medverkande i filmen rasar nu mot att Myrin inte varit öppen med att han kommer från Sverigedemokraterna. Författaren Magnus Utvik säger att han blev alldeles kall när han förstod filmens koppling till Sverigedemokraterna. Han kräver att filmen plockas bort. Kristdemokraten, Ardavan Khoshnood, som även han intervjuas i filmen, känner sig lurad. Han säger att Myrin uppgett att filmen skulle spelas in för SVT. Myrin slår ifrån sig kritiken. Han hävdar att han gjort filmen privat och att det inte varit relevant att uppge att han är Sverigedemokraternas pressekreterare.

EDLs demonstrationer stoppas

BBC: Flera planerade demonstrationer av English Defence Leauge har förbjudits med hänvisning till oro över den allmänna ordningen. Polisministern har förbjudit EDL demonstrationer i norra London och på flera andra orter. Förbudet gäller i 30-dagar.

Sannfinländare hotade Finlands försvarsminister
HBL: Finlands försvarsminister Carl Haglund mordhotades av en sannfinländare som är aktiv i Vasaregionen efter en artikel i tidningen Vasabladet. Artikeln handlade om valet och kampen om de svenska rösterna. Mannen som hotade Haglund har bett om ursäkt och Haglund har bestämt sig för att inte polisanmäla händelsen.

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA