Författare lurades till att vara med i SD-film

Publicerad 2012-10-26
Författare lurades till att vara med i SD-film
SVT: Sverigedemokraternas pressekreterare Eric Myrin har producerat en film om den svenska vänsterextremismen. Filmen marknadsförs av den främlingsfientliga sajten Avpixlat. Flera medverkande i filmen rasar nu mot att Myrin inte varit öppen med att han kommer från Sverigedemokraterna. Författaren Magnus Utvik säger att han blev alldeles kall när han förstod filmens koppling till Sverigedemokraterna. Han kräver att filmen plockas bort. Kristdemokraten, Ardavan Khoshnood, som även han intervjuas i filmen, känner sig lurad. Han säger att Myrin uppgett att filmen skulle spelas in för SVT. Myrin slår ifrån sig kritiken. Han hävdar att han gjort filmen privat och att det inte varit relevant att uppge att han är Sverigedemokraternas pressekreterare.

EDLs demonstrationer stoppas

BBC: Flera planerade demonstrationer av English Defence Leauge har förbjudits med hänvisning till oro över den allmänna ordningen. Polisministern har förbjudit EDL demonstrationer i norra London och på flera andra orter. Förbudet gäller i 30-dagar.

Sannfinländare hotade Finlands försvarsminister
HBL: Finlands försvarsminister Carl Haglund mordhotades av en sannfinländare som är aktiv i Vasaregionen efter en artikel i tidningen Vasabladet. Artikeln handlade om valet och kampen om de svenska rösterna. Mannen som hotade Haglund har bett om ursäkt och Haglund har bestämt sig för att inte polisanmäla händelsen.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.