Förstörde minnesplats för Förintelsens offer

Publicerad 2012-01-18

En 41-årig man som misstänks för att ha skändat en judisk minnesplats i Rom har gripits. För ett par dagar sedan stal han tre minnesstenar och ersatte dem med gatstenar.

Stölden skedde bara dagar efter att minnesstenarna med namn på offer för Förintelsen placerats i centrala Rom utanför ett hus där tre systrar som miste sina liv i Förintelsen tidigare bodde.

Borgmästaren i Rom, Gianni Alemanno, har fördömt stölden och säger att vandalismen måste fördömas med fasthet, rapporterar JTA.

På tisdagen greps en man som erkänner att han är skyldig till vandalismen. Han uppger att han inte vill ha "gravplats" utanför sitt hem uppger italiensk media, skriver JTA.

Minnesstenarna som är en form av kopparbelagda gatstenar placeras utanför hem där personer som dödats under Förintelsen bott och är en del av en internationell minnesinstallation.
Daniel Vergara

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA