Förstörde minnesplats för Förintelsens offer

Publicerad 2012-01-18

En 41-årig man som misstänks för att ha skändat en judisk minnesplats i Rom har gripits. För ett par dagar sedan stal han tre minnesstenar och ersatte dem med gatstenar.

Stölden skedde bara dagar efter att minnesstenarna med namn på offer för Förintelsen placerats i centrala Rom utanför ett hus där tre systrar som miste sina liv i Förintelsen tidigare bodde.

Borgmästaren i Rom, Gianni Alemanno, har fördömt stölden och säger att vandalismen måste fördömas med fasthet, rapporterar JTA.

På tisdagen greps en man som erkänner att han är skyldig till vandalismen. Han uppger att han inte vill ha "gravplats" utanför sitt hem uppger italiensk media, skriver JTA.

Minnesstenarna som är en form av kopparbelagda gatstenar placeras utanför hem där personer som dödats under Förintelsen bott och är en del av en internationell minnesinstallation.
Daniel Vergara

Verktyg:

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.