Förstörde minnesplats för Förintelsens offer

Publicerad 2012-01-18

En 41-årig man som misstänks för att ha skändat en judisk minnesplats i Rom har gripits. För ett par dagar sedan stal han tre minnesstenar och ersatte dem med gatstenar.

Stölden skedde bara dagar efter att minnesstenarna med namn på offer för Förintelsen placerats i centrala Rom utanför ett hus där tre systrar som miste sina liv i Förintelsen tidigare bodde.

Borgmästaren i Rom, Gianni Alemanno, har fördömt stölden och säger att vandalismen måste fördömas med fasthet, rapporterar JTA.

På tisdagen greps en man som erkänner att han är skyldig till vandalismen. Han uppger att han inte vill ha "gravplats" utanför sitt hem uppger italiensk media, skriver JTA.

Minnesstenarna som är en form av kopparbelagda gatstenar placeras utanför hem där personer som dödats under Förintelsen bott och är en del av en internationell minnesinstallation.
Daniel Vergara

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA