Fotbollfans stängs av efter att stormat ett köpcenter

Publicerad 2012-03-30

Sex fotbollssupportrar till det israeliska fotbollslaget Beitar Jerusalem har stängs av från att gå på matcher i tre säsonger. Avstängningarna är kopplade till en händelse förra veckan då ett hundratal personer stormade en ett köpcenter i Jerusalem.

Efter en fotbollsmatch misshandlade Beitar Jerusalem-fans flera personer som arbetade på köpcentret Malha. Polisen har efter händelsen häktat 16 personer.

I torsdags meddelade domstolen att sex av dessa stängs av från att besöka fotbollsmatcher resten av denna säsong och i ytterligare två säsonger. Sannolikt kommer de sex även att åtalas för händelsen på köpcentret någon gång nästa vecka, rapporterar JTA.

Tio personer släpptes från häktet i torsdags, men under restriktioner.

Beitar Jerusalem supportrar är ökända för att vara våldsamma och antimuslimska.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA