Fotbollfans stängs av efter att stormat ett köpcenter

Publicerad 2012-03-30

Sex fotbollssupportrar till det israeliska fotbollslaget Beitar Jerusalem har stängs av från att gå på matcher i tre säsonger. Avstängningarna är kopplade till en händelse förra veckan då ett hundratal personer stormade en ett köpcenter i Jerusalem.

Efter en fotbollsmatch misshandlade Beitar Jerusalem-fans flera personer som arbetade på köpcentret Malha. Polisen har efter händelsen häktat 16 personer.

I torsdags meddelade domstolen att sex av dessa stängs av från att besöka fotbollsmatcher resten av denna säsong och i ytterligare två säsonger. Sannolikt kommer de sex även att åtalas för händelsen på köpcentret någon gång nästa vecka, rapporterar JTA.

Tio personer släpptes från häktet i torsdags, men under restriktioner.

Beitar Jerusalem supportrar är ökända för att vara våldsamma och antimuslimska.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA