Fotbollfans stängs av efter att stormat ett köpcenter

Publicerad 2012-03-30

Sex fotbollssupportrar till det israeliska fotbollslaget Beitar Jerusalem har stängs av från att gå på matcher i tre säsonger. Avstängningarna är kopplade till en händelse förra veckan då ett hundratal personer stormade en ett köpcenter i Jerusalem.

Efter en fotbollsmatch misshandlade Beitar Jerusalem-fans flera personer som arbetade på köpcentret Malha. Polisen har efter händelsen häktat 16 personer.

I torsdags meddelade domstolen att sex av dessa stängs av från att besöka fotbollsmatcher resten av denna säsong och i ytterligare två säsonger. Sannolikt kommer de sex även att åtalas för händelsen på köpcentret någon gång nästa vecka, rapporterar JTA.

Tio personer släpptes från häktet i torsdags, men under restriktioner.

Beitar Jerusalem supportrar är ökända för att vara våldsamma och antimuslimska.
Daniel Vergara

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.