Fotbollsspelare utsatta för rasism från läktaren

Publicerad 2012-02-17

Manchester City spelarna Mario Balotelli och Yaya Touré har uppgett att de på torsdagens Europa League match mot FC Porto blev utsatta för rasistiska påhopp från publiken. Manchester City kommer att anmäla händelsen till UEFA.

Fotbollsmatchen spelades på FC Portos hemmaplan och Mario Balotelli och Yaya Touré har uppgett att publiken flera gånger gjorde apljud mot dem. Manchester City anmälde händelserna till UEFA:s matchrepresentanter på plats, och på fredagen kommer klubben göra en skriftlig anmälan till UEFA.

Yaya Touré säger till Sky sports att han inte upplevt samma problem i England.

– Det är därför vi gillar Premier League, eftersom sådana här saker inte händer där. I andra länder kanske de inte förväntar sig svarta spelare. Jag tror det kommer att bli bättre i framtiden, att de ändrar åsikt och sporten blir mer öppen, säger han.

Matchen slutade med att Manchester City vann med 2-1. Nästa onsdag möts lagen igen.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA