Fotbollsspelare utsatta för rasism från läktaren

Publicerad 2012-02-17

Manchester City spelarna Mario Balotelli och Yaya Touré har uppgett att de på torsdagens Europa League match mot FC Porto blev utsatta för rasistiska påhopp från publiken. Manchester City kommer att anmäla händelsen till UEFA.

Fotbollsmatchen spelades på FC Portos hemmaplan och Mario Balotelli och Yaya Touré har uppgett att publiken flera gånger gjorde apljud mot dem. Manchester City anmälde händelserna till UEFA:s matchrepresentanter på plats, och på fredagen kommer klubben göra en skriftlig anmälan till UEFA.

Yaya Touré säger till Sky sports att han inte upplevt samma problem i England.

– Det är därför vi gillar Premier League, eftersom sådana här saker inte händer där. I andra länder kanske de inte förväntar sig svarta spelare. Jag tror det kommer att bli bättre i framtiden, att de ändrar åsikt och sporten blir mer öppen, säger han.

Matchen slutade med att Manchester City vann med 2-1. Nästa onsdag möts lagen igen.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA