Frankrike höjer säkerheten för religiösa byggnader

Publicerad 2012-10-08

Frankrike höjer säkerheten för religiösa byggnader

The Huffingtonpost. Frankrike höjer säkerheten utanför religiösa byggnader efter att skott avfyrats mot en synagoga strax utanför Paris i lördags. Ingen skadades i samband med skjutningen mot synagogan. Polisen misstänker en militant islamistorganisation för dådet.

Nämndeman kan varit jävig i Mangs rättegången
Expressen. Rättegången mot seriemördaren Peter Mangs kan behöva tas om eftersom en av nämndemännen kan ha varit jävig då han sitter i polisnämnden. Peter Mangs försvarare ska nu ta ställning till hur de tänker gå vidare. Om Mangs försvar anmäler nämndemannen för jäv måste Malmö tingsrätt avgöra om rättegången ska tas om.

Attack mot judisk ledare hyllades på ungersk radiokanal

JTA: Förra veckan misshandlades ordföranden för den judiska församlingen i Budapest. Den internetbaserade ungerska radiostationen Szent Korona Radio beskrev attacken som ett "svar på den judiska terrorismen". På kanalen uttrycktes även stöd för de två gärningsmännen som sitter anhållna för misshandeln.

SVT-profil kallade fotbollsspelare för "svartingar"

Aftonbladet: I radiosportens direktsändning av fotbollsmatchen AIK-Gefle hördes vid flera tillfällen den före detta SVT-profilen Bo Hansson kalla spelare för "svartingar". Han sa bland annat "inte en till svarting som ska in" när AIK skulle göra ett byte. Hansson visste inte att hans tillmälen fångades upp i radio.
Expo

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro