Frankrike höjer säkerheten för religiösa byggnader

Publicerad 2012-10-08

Frankrike höjer säkerheten för religiösa byggnader

The Huffingtonpost. Frankrike höjer säkerheten utanför religiösa byggnader efter att skott avfyrats mot en synagoga strax utanför Paris i lördags. Ingen skadades i samband med skjutningen mot synagogan. Polisen misstänker en militant islamistorganisation för dådet.

Nämndeman kan varit jävig i Mangs rättegången
Expressen. Rättegången mot seriemördaren Peter Mangs kan behöva tas om eftersom en av nämndemännen kan ha varit jävig då han sitter i polisnämnden. Peter Mangs försvarare ska nu ta ställning till hur de tänker gå vidare. Om Mangs försvar anmäler nämndemannen för jäv måste Malmö tingsrätt avgöra om rättegången ska tas om.

Attack mot judisk ledare hyllades på ungersk radiokanal

JTA: Förra veckan misshandlades ordföranden för den judiska församlingen i Budapest. Den internetbaserade ungerska radiostationen Szent Korona Radio beskrev attacken som ett "svar på den judiska terrorismen". På kanalen uttrycktes även stöd för de två gärningsmännen som sitter anhållna för misshandeln.

SVT-profil kallade fotbollsspelare för "svartingar"

Aftonbladet: I radiosportens direktsändning av fotbollsmatchen AIK-Gefle hördes vid flera tillfällen den före detta SVT-profilen Bo Hansson kalla spelare för "svartingar". Han sa bland annat "inte en till svarting som ska in" när AIK skulle göra ett byte. Hansson visste inte att hans tillmälen fångades upp i radio.
Expo

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA