Frankrike vill lyfta Le Pens åtalsimmunitet

Publicerad 2012-12-12
Le Pen kan komma att åtalas
The Telegraph: Franska myndigheter har uppmanat det europeiska parlamentet att lyfta Front Nationals partiledare Marine Le Pens åtalsimmunitet. Frankrike vill åtala henne för att i ett tal ha jämfört muslimska böner med nazisternas ockupation. Jämförelsen gjordes i 2010. Förra året inleddes en förundersökning i Lyon mot Le Pen.

Gravid kvinna slagen i magen i rasistattack
STV: En kvinna som är gravid i femte månaden blev slagen i magen och hennes vän fick sin slöja bortsliten och misshandlades i Glasgow i september. Attacken utfördes av två kvinnor, en 28 år gammal och en 15-åring. I attacken förolämpades de misshandlade kvinnorna rasistiskt. De båda gärningsmännen har erkänt angreppet.


Lärare sparkades efter att ha påtalat antisemitism
JTA. En lärare i en förort till Lyon i Frankrike har fått sparken efter att hon klagat över flera studenters antisemitism. En rabbin skrev ett öppet brev om lärarens utsatthet. Studenter ska bland annat ha sagt till läraren att de inte vill ha judar i skolan. Det har inte bekräftats om lärarens uppsägning är direkt kopplad till de antisemitiska händelserna.
Expo

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.