Frankrike vill lyfta Le Pens åtalsimmunitet

Publicerad 2012-12-12
Le Pen kan komma att åtalas
The Telegraph: Franska myndigheter har uppmanat det europeiska parlamentet att lyfta Front Nationals partiledare Marine Le Pens åtalsimmunitet. Frankrike vill åtala henne för att i ett tal ha jämfört muslimska böner med nazisternas ockupation. Jämförelsen gjordes i 2010. Förra året inleddes en förundersökning i Lyon mot Le Pen.

Gravid kvinna slagen i magen i rasistattack
STV: En kvinna som är gravid i femte månaden blev slagen i magen och hennes vän fick sin slöja bortsliten och misshandlades i Glasgow i september. Attacken utfördes av två kvinnor, en 28 år gammal och en 15-åring. I attacken förolämpades de misshandlade kvinnorna rasistiskt. De båda gärningsmännen har erkänt angreppet.


Lärare sparkades efter att ha påtalat antisemitism
JTA. En lärare i en förort till Lyon i Frankrike har fått sparken efter att hon klagat över flera studenters antisemitism. En rabbin skrev ett öppet brev om lärarens utsatthet. Studenter ska bland annat ha sagt till läraren att de inte vill ha judar i skolan. Det har inte bekräftats om lärarens uppsägning är direkt kopplad till de antisemitiska händelserna.
Expo

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA