Frankrike vill lyfta Le Pens åtalsimmunitet

Publicerad 2012-12-12
Le Pen kan komma att åtalas
The Telegraph: Franska myndigheter har uppmanat det europeiska parlamentet att lyfta Front Nationals partiledare Marine Le Pens åtalsimmunitet. Frankrike vill åtala henne för att i ett tal ha jämfört muslimska böner med nazisternas ockupation. Jämförelsen gjordes i 2010. Förra året inleddes en förundersökning i Lyon mot Le Pen.

Gravid kvinna slagen i magen i rasistattack
STV: En kvinna som är gravid i femte månaden blev slagen i magen och hennes vän fick sin slöja bortsliten och misshandlades i Glasgow i september. Attacken utfördes av två kvinnor, en 28 år gammal och en 15-åring. I attacken förolämpades de misshandlade kvinnorna rasistiskt. De båda gärningsmännen har erkänt angreppet.


Lärare sparkades efter att ha påtalat antisemitism
JTA. En lärare i en förort till Lyon i Frankrike har fått sparken efter att hon klagat över flera studenters antisemitism. En rabbin skrev ett öppet brev om lärarens utsatthet. Studenter ska bland annat ha sagt till läraren att de inte vill ha judar i skolan. Det har inte bekräftats om lärarens uppsägning är direkt kopplad till de antisemitiska händelserna.
Expo

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA