Politiker kritiseras för uttalande om homosexuella

Publicerad 2012-02-16

Den franska parlamentsledamoten Christian Vanneste förnekade att homosexuella deporterats från Frankrike under andra världskriget. Nu riskerar han att uteslutas från sitt parti UMP.

Christian Vanneste som är i samma parti som Frankrikes president Nicolas Sarkozy sa i en video att homosexuella förföljdes av nazisterna. Men förnekade att någon deporterats från de delar av Frankrike som inte var annekterade av tyskarna.

Nazisterna deporterade tusentals homosexuella till koncentrationsläger och historiker är eniga om att homosexuella även deporterades från Frankrike. UMP kallar påståendena från sin parlamentsledamot för "djupt chockerande" och "oacceptabla". Det meddelade även att Christian Vanneste sannolikt utesluts vid nästa partistyrelsemöte. Vanneste kommer inte heller få kandidera för UMP i parlamentsvalet i juni, rapporterar AFP.

Till AFP säger Christian Vanneste att han parti viker sig för "homolobbyns massiva medieinflytande".

Redan 2010 gjorde Christian Vanneste ett utspel om homosexuella, då påstod han det finns en koppling mellan homosexualitet och pedofili.
Daniel Vergara

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA