Politiker kritiseras för uttalande om homosexuella

Publicerad 2012-02-16

Den franska parlamentsledamoten Christian Vanneste förnekade att homosexuella deporterats från Frankrike under andra världskriget. Nu riskerar han att uteslutas från sitt parti UMP.

Christian Vanneste som är i samma parti som Frankrikes president Nicolas Sarkozy sa i en video att homosexuella förföljdes av nazisterna. Men förnekade att någon deporterats från de delar av Frankrike som inte var annekterade av tyskarna.

Nazisterna deporterade tusentals homosexuella till koncentrationsläger och historiker är eniga om att homosexuella även deporterades från Frankrike. UMP kallar påståendena från sin parlamentsledamot för "djupt chockerande" och "oacceptabla". Det meddelade även att Christian Vanneste sannolikt utesluts vid nästa partistyrelsemöte. Vanneste kommer inte heller få kandidera för UMP i parlamentsvalet i juni, rapporterar AFP.

Till AFP säger Christian Vanneste att han parti viker sig för "homolobbyns massiva medieinflytande".

Redan 2010 gjorde Christian Vanneste ett utspel om homosexuella, då påstod han det finns en koppling mellan homosexualitet och pedofili.
Daniel Vergara

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA