Politiker kritiseras för uttalande om homosexuella

Publicerad 2012-02-16

Den franska parlamentsledamoten Christian Vanneste förnekade att homosexuella deporterats från Frankrike under andra världskriget. Nu riskerar han att uteslutas från sitt parti UMP.

Christian Vanneste som är i samma parti som Frankrikes president Nicolas Sarkozy sa i en video att homosexuella förföljdes av nazisterna. Men förnekade att någon deporterats från de delar av Frankrike som inte var annekterade av tyskarna.

Nazisterna deporterade tusentals homosexuella till koncentrationsläger och historiker är eniga om att homosexuella även deporterades från Frankrike. UMP kallar påståendena från sin parlamentsledamot för "djupt chockerande" och "oacceptabla". Det meddelade även att Christian Vanneste sannolikt utesluts vid nästa partistyrelsemöte. Vanneste kommer inte heller få kandidera för UMP i parlamentsvalet i juni, rapporterar AFP.

Till AFP säger Christian Vanneste att han parti viker sig för "homolobbyns massiva medieinflytande".

Redan 2010 gjorde Christian Vanneste ett utspel om homosexuella, då påstod han det finns en koppling mellan homosexualitet och pedofili.
Daniel Vergara

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro