Gripna efter antisemitisk attack på fotbollsfans

Publicerad 2012-11-26
Gripna efter antisemitisk attack på fotbollsfans
Jewish Chronicle. Två högerextrema fans till fotbollslaget Lazio misstänks för mordförsök efter attacken mot Tottenhams supportar i Rom förra veckan. Omkring 50 personer gav sig på Tottenhams supportrar med knivar, järnrör och knogjärn. Nio personer skadades. Angreppsmännen skrek antisemitiska slagord som "Tottenham juden". UEFA har inlett en utredning.

Svenska nazister inblandade i bråk i Norge

Aftonbladet. Ett storbråk utbröt i lördags i Oslo när omkring 15 vänsterextremister attackerade nazister på ett uteställe. Ett 30-tal nazister varav många svenska från Svenska motståndsrörelsen åt julbord när de stormades. Tre personer skadades lindrigt i samband med bråket, ingen greps.

Nazistvakt överklagar utlämningsbeslut
AP. Anton Gesier, 87, boende i Pennsylvania, USA, har erkänt att han varit lägervakt i tre av nazisternas koncentrationsläger. Han hävdar dock att han inte var det frivilligt. 2010 beslutade den federala domstolen att Geiser skulle lämnas ut till Österrike, eller annat land som villa ta emot honom. Geiser har överklagat överlämningsbeslutet

West Ham väntar utredning för antisemitism
The Guardian. Det engelska fotbollsförbundet kan inleda en utredning mot West Ham. Det efter att sektioner av West Hams fans rapporterats ha ropat antisemitiska ramsor mot Tottenhams supportrar i samband med helgens derby.
Expo

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.