Gripna efter antisemitisk attack på fotbollsfans

Publicerad 2012-11-26
Gripna efter antisemitisk attack på fotbollsfans
Jewish Chronicle. Två högerextrema fans till fotbollslaget Lazio misstänks för mordförsök efter attacken mot Tottenhams supportar i Rom förra veckan. Omkring 50 personer gav sig på Tottenhams supportrar med knivar, järnrör och knogjärn. Nio personer skadades. Angreppsmännen skrek antisemitiska slagord som "Tottenham juden". UEFA har inlett en utredning.

Svenska nazister inblandade i bråk i Norge

Aftonbladet. Ett storbråk utbröt i lördags i Oslo när omkring 15 vänsterextremister attackerade nazister på ett uteställe. Ett 30-tal nazister varav många svenska från Svenska motståndsrörelsen åt julbord när de stormades. Tre personer skadades lindrigt i samband med bråket, ingen greps.

Nazistvakt överklagar utlämningsbeslut
AP. Anton Gesier, 87, boende i Pennsylvania, USA, har erkänt att han varit lägervakt i tre av nazisternas koncentrationsläger. Han hävdar dock att han inte var det frivilligt. 2010 beslutade den federala domstolen att Geiser skulle lämnas ut till Österrike, eller annat land som villa ta emot honom. Geiser har överklagat överlämningsbeslutet

West Ham väntar utredning för antisemitism
The Guardian. Det engelska fotbollsförbundet kan inleda en utredning mot West Ham. Det efter att sektioner av West Hams fans rapporterats ha ropat antisemitiska ramsor mot Tottenhams supportrar i samband med helgens derby.
Expo

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA