Gripna efter antisemitisk attack på fotbollsfans

Publicerad 2012-11-26
Gripna efter antisemitisk attack på fotbollsfans
Jewish Chronicle. Två högerextrema fans till fotbollslaget Lazio misstänks för mordförsök efter attacken mot Tottenhams supportar i Rom förra veckan. Omkring 50 personer gav sig på Tottenhams supportrar med knivar, järnrör och knogjärn. Nio personer skadades. Angreppsmännen skrek antisemitiska slagord som "Tottenham juden". UEFA har inlett en utredning.

Svenska nazister inblandade i bråk i Norge

Aftonbladet. Ett storbråk utbröt i lördags i Oslo när omkring 15 vänsterextremister attackerade nazister på ett uteställe. Ett 30-tal nazister varav många svenska från Svenska motståndsrörelsen åt julbord när de stormades. Tre personer skadades lindrigt i samband med bråket, ingen greps.

Nazistvakt överklagar utlämningsbeslut
AP. Anton Gesier, 87, boende i Pennsylvania, USA, har erkänt att han varit lägervakt i tre av nazisternas koncentrationsläger. Han hävdar dock att han inte var det frivilligt. 2010 beslutade den federala domstolen att Geiser skulle lämnas ut till Österrike, eller annat land som villa ta emot honom. Geiser har överklagat överlämningsbeslutet

West Ham väntar utredning för antisemitism
The Guardian. Det engelska fotbollsförbundet kan inleda en utredning mot West Ham. Det efter att sektioner av West Hams fans rapporterats ha ropat antisemitiska ramsor mot Tottenhams supportrar i samband med helgens derby.
Expo

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA