Hakkors klottrades på Migrationsverkets lokaler

Publicerad 2012-11-09
Hakkors klottrades på Migrationsverkets lokaler
DT.se: Under natten till torsdagen klottrade någon hakkors och fallossymboler på Migrationsverkets lokaler i Hedemora. Skadegörelsen skedde på fasaden, fönster och på entrédörren. Polisen rubricerar händelsen som hets mot folkgrupp.

Diskussion om homolag i Frankrike
The Local: En hög politiker i det franska partiet UMP kräver mer tid att diskutera ett lagförslag om att att legalisera samkönade äktenskap och tillåta adoption för homosexuella par. Förslaget har mött starkt motstånd. Bland annat har protestgrupper planerat demonstrationer mot lagförslaget. Opinionssiffror visar dock att 58 procent är positiva till samkönade äktenskap. 50 procent är för adoptioner för homsexuella.


Krav ställs på det Tottenham och FA att agera mot antisemitism
The Independent. Föreningen av svarta advokater kräver att det engelska fotbollslaget Tottenham Hotspur och fotbollsförbundet FA agerar mot antisemitism på läktaren. Organisationen uppger att om ingenting sker de närmsta veckorna så kommer de att lämna in en polisanmälan.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.

Man misshandlad till döds vid nazistdemonstration i Finland

En 28-årig man har avlidit efter att ha blivit misshandlad i samband med att nazistiska Finska motståndsrörelsens demonstrerade förra helgen. Polisen är fortfarande förtegen om detaljerna kring dödsmisshandeln.