HBT-klubb i Paris attackerades

Publicerad 2012-11-07
HBT-klubb i Paris attackerades
Gay Star News: Fem män attackerade en hbt-klubb i Paris. De misshandlade ordningsvakterna och sprejade människor med tårgas. En av de som sprejades med tårgas var ordföranden för organisationen den Internationella dagen mot homofobi. Gärningsmännen sa att de "Vid koranen skulle döda alla bögar". Ingen person har gripits för attacken.

Reinfeldt till attack mot SD

TT: I ett anförande på Stockholms universitet gick statsminister Reinfeldt till angrepp mot Sverigedemokraterna. Reinfeldt sa bland att annat att partiet lyssnar på "djungeltrummorna på internet, där finns de enkla svaren där görs jobbet", sa Reinfeldt. Om Sverigedemokraterna i riksdagen sa han att "de är en förfinad form i kostym, men budskapet finns på internet, där finns fotsoldaterna". Reinfeldt sa även att det är viktigt att isolera Sverigedemokraterna i politiken. Sverigedemokraterna är ett parti som vill riva ner, inte bygga upp, menade han.

Misstanke släpps mot gravskändare

JTA: Åtalet läggs ner mot en av de tre män som misstänks för att ha vandaliserat en judisk gravplats i Aukland, Australien. Två personer är fortfarande misstänka för att sprejat nazistiska symboler, bland annat hakkorset och förstört över tjugo gravstenar.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.