HBT-klubb i Paris attackerades

Publicerad 2012-11-07
HBT-klubb i Paris attackerades
Gay Star News: Fem män attackerade en hbt-klubb i Paris. De misshandlade ordningsvakterna och sprejade människor med tårgas. En av de som sprejades med tårgas var ordföranden för organisationen den Internationella dagen mot homofobi. Gärningsmännen sa att de "Vid koranen skulle döda alla bögar". Ingen person har gripits för attacken.

Reinfeldt till attack mot SD

TT: I ett anförande på Stockholms universitet gick statsminister Reinfeldt till angrepp mot Sverigedemokraterna. Reinfeldt sa bland att annat att partiet lyssnar på "djungeltrummorna på internet, där finns de enkla svaren där görs jobbet", sa Reinfeldt. Om Sverigedemokraterna i riksdagen sa han att "de är en förfinad form i kostym, men budskapet finns på internet, där finns fotsoldaterna". Reinfeldt sa även att det är viktigt att isolera Sverigedemokraterna i politiken. Sverigedemokraterna är ett parti som vill riva ner, inte bygga upp, menade han.

Misstanke släpps mot gravskändare

JTA: Åtalet läggs ner mot en av de tre män som misstänks för att ha vandaliserat en judisk gravplats i Aukland, Australien. Två personer är fortfarande misstänka för att sprejat nazistiska symboler, bland annat hakkorset och förstört över tjugo gravstenar.

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA