Hitlers föräldrars grav blev vallfärdsplats

Publicerad 2012-04-02

I slutet av förra veckan valde en avlägsen släkting till Adolf Hitler att få Hitlers föräldrars gravsten borttagen. Släktingen som skött om graven har tröttnat på att platsen utnyttjas för hedra minnet av Adolf Hitler.

Flera gånger har nazister samlats vid gravplatsen. I november förra året placerades en urna vid graven. På urnan fanns texten "UnvergeSSlich", tyska för "oförglömligt" och där bokstäverna SS anspelar på Hitlers ökända SS-soldater.

Lämningarna efter Adlof Hitlers föräldrar ligger kvar i jorden. Släktingen har sagt upp ägenderätten till gravplatsen. Det innebär att den nu kan användas av andra familjer som vill begrava sin bortgångna. Om någon verkligen skulle vilja begrava sina nära i samma grav som Adolf Hitlers föräldrar återstår att se. Leondings borgmästare, Walter Brunner, säger, enligt MSNBC, att han inte har tänkt på den frågan.

Graven ligger i den Österrikiska byn Leonding. Adolf Hitler bodde där mellan 1898 och 1905.
Erik Melin

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA