Hitlers föräldrars grav blev vallfärdsplats

Publicerad 2012-04-02

I slutet av förra veckan valde en avlägsen släkting till Adolf Hitler att få Hitlers föräldrars gravsten borttagen. Släktingen som skött om graven har tröttnat på att platsen utnyttjas för hedra minnet av Adolf Hitler.

Flera gånger har nazister samlats vid gravplatsen. I november förra året placerades en urna vid graven. På urnan fanns texten "UnvergeSSlich", tyska för "oförglömligt" och där bokstäverna SS anspelar på Hitlers ökända SS-soldater.

Lämningarna efter Adlof Hitlers föräldrar ligger kvar i jorden. Släktingen har sagt upp ägenderätten till gravplatsen. Det innebär att den nu kan användas av andra familjer som vill begrava sin bortgångna. Om någon verkligen skulle vilja begrava sina nära i samma grav som Adolf Hitlers föräldrar återstår att se. Leondings borgmästare, Walter Brunner, säger, enligt MSNBC, att han inte har tänkt på den frågan.

Graven ligger i den Österrikiska byn Leonding. Adolf Hitler bodde där mellan 1898 och 1905.
Erik Melin

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro