Hitlers föräldrars grav blev vallfärdsplats

Publicerad 2012-04-02

I slutet av förra veckan valde en avlägsen släkting till Adolf Hitler att få Hitlers föräldrars gravsten borttagen. Släktingen som skött om graven har tröttnat på att platsen utnyttjas för hedra minnet av Adolf Hitler.

Flera gånger har nazister samlats vid gravplatsen. I november förra året placerades en urna vid graven. På urnan fanns texten "UnvergeSSlich", tyska för "oförglömligt" och där bokstäverna SS anspelar på Hitlers ökända SS-soldater.

Lämningarna efter Adlof Hitlers föräldrar ligger kvar i jorden. Släktingen har sagt upp ägenderätten till gravplatsen. Det innebär att den nu kan användas av andra familjer som vill begrava sin bortgångna. Om någon verkligen skulle vilja begrava sina nära i samma grav som Adolf Hitlers föräldrar återstår att se. Leondings borgmästare, Walter Brunner, säger, enligt MSNBC, att han inte har tänkt på den frågan.

Graven ligger i den Österrikiska byn Leonding. Adolf Hitler bodde där mellan 1898 och 1905.
Erik Melin

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA