Högerextremist planerade massmord i USA

Publicerad 2012-10-15
Högerextremist planerade massmord i USA
SPLC: En 18-årig man som är medlem i en milisgrupp i Nevada misstänks ha planerat skjuta människor i Las Vegas. Polisen kom honom på spåren efter flera tips om att han byggde bomber och samlade vapen. För ett par månader sedan mördades 12 personer och 58 skadades på en biograf i Aurora. 18-åringen ska sagt att hans mål är att "slå det rekordet". I 18-åringens hem hittade polisen mängder av vapen.

Judisk man attackerades på tunnelbana i Paris
The Haaretz: En 52-årig man slogs medvetslös på en tunnelbana i Paris. En människorättsorganisation misstänker att angreppet varit antisemitiskt motiverat. Mannen blev överfallen på väg från synagogan. I Frankrike har antisemitiska hatbrott ökat med 45 procent jämfört med föregående år.

SD-politiker vill avskaffa Första Maj
Aftonbladet: Sverigedemokraterna Mattias Karlsson och Erik Almqvist föreslår i en motion till riksdagen att helgdagen Första Maj avskaffas. Första Maj har historiskt ofta haft en splittrande inverkan på samhället. Helgdagen omfattar inte heller hela folket, enligt motionsskrivarna. Kungens födelsedag, annandag pingst eller Engelbrektsdagen är förslag på helgdagar som kan ersätta Första Maj.

Greps för att ha delat ut nazistiska flygblad

BBC: Två män har gripits i Belfast, Irland, misstänkta för att ha spridit flygblad och material som uppmuntrar till rasism. Avsändaren på flygbladen är nazistiska National Front.
Expo

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA