Högerextremist planerade massmord i USA

Publicerad 2012-10-15
Högerextremist planerade massmord i USA
SPLC: En 18-årig man som är medlem i en milisgrupp i Nevada misstänks ha planerat skjuta människor i Las Vegas. Polisen kom honom på spåren efter flera tips om att han byggde bomber och samlade vapen. För ett par månader sedan mördades 12 personer och 58 skadades på en biograf i Aurora. 18-åringen ska sagt att hans mål är att "slå det rekordet". I 18-åringens hem hittade polisen mängder av vapen.

Judisk man attackerades på tunnelbana i Paris
The Haaretz: En 52-årig man slogs medvetslös på en tunnelbana i Paris. En människorättsorganisation misstänker att angreppet varit antisemitiskt motiverat. Mannen blev överfallen på väg från synagogan. I Frankrike har antisemitiska hatbrott ökat med 45 procent jämfört med föregående år.

SD-politiker vill avskaffa Första Maj
Aftonbladet: Sverigedemokraterna Mattias Karlsson och Erik Almqvist föreslår i en motion till riksdagen att helgdagen Första Maj avskaffas. Första Maj har historiskt ofta haft en splittrande inverkan på samhället. Helgdagen omfattar inte heller hela folket, enligt motionsskrivarna. Kungens födelsedag, annandag pingst eller Engelbrektsdagen är förslag på helgdagar som kan ersätta Första Maj.

Greps för att ha delat ut nazistiska flygblad

BBC: Två män har gripits i Belfast, Irland, misstänkta för att ha spridit flygblad och material som uppmuntrar till rasism. Avsändaren på flygbladen är nazistiska National Front.
Expo

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA