Högerextremist planerade massmord i USA

Publicerad 2012-10-15
Högerextremist planerade massmord i USA
SPLC: En 18-årig man som är medlem i en milisgrupp i Nevada misstänks ha planerat skjuta människor i Las Vegas. Polisen kom honom på spåren efter flera tips om att han byggde bomber och samlade vapen. För ett par månader sedan mördades 12 personer och 58 skadades på en biograf i Aurora. 18-åringen ska sagt att hans mål är att "slå det rekordet". I 18-åringens hem hittade polisen mängder av vapen.

Judisk man attackerades på tunnelbana i Paris
The Haaretz: En 52-årig man slogs medvetslös på en tunnelbana i Paris. En människorättsorganisation misstänker att angreppet varit antisemitiskt motiverat. Mannen blev överfallen på väg från synagogan. I Frankrike har antisemitiska hatbrott ökat med 45 procent jämfört med föregående år.

SD-politiker vill avskaffa Första Maj
Aftonbladet: Sverigedemokraterna Mattias Karlsson och Erik Almqvist föreslår i en motion till riksdagen att helgdagen Första Maj avskaffas. Första Maj har historiskt ofta haft en splittrande inverkan på samhället. Helgdagen omfattar inte heller hela folket, enligt motionsskrivarna. Kungens födelsedag, annandag pingst eller Engelbrektsdagen är förslag på helgdagar som kan ersätta Första Maj.

Greps för att ha delat ut nazistiska flygblad

BBC: Två män har gripits i Belfast, Irland, misstänkta för att ha spridit flygblad och material som uppmuntrar till rasism. Avsändaren på flygbladen är nazistiska National Front.
Expo

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.