Högerextremister demonstrerade i Polen

Publicerad 2012-11-12
Sammandrabbningar när högerextremister demonstrerade i Polen
Reuters: På Polens självständighetsdah i söndags drabbade högerextremister samman med polis. Högerextremisterna hade planerat att tåga genom huvudstaden Warszawa.
Men de började kasta smällare och betongklumpar mot polisen, vilket ledde till att demonstranterna blev bortmotade. Polisen grep 132 högerextremister i samband med oroligheterna. Förra året blev det också våldsamt efter att högerextremister manifesterat på självständighetsdagen.

Judisk minnesplats vandaliserad på Kristallnatten

Jerusalem Post: Judiska minnesplattor vandaliserade i den tyska staden Greifswald i fredags, på årsdagen av Kristallnatten. Polisens talesman erbjuder 20 000 kronor till den som ger tips som leder fram till att någon grips.

Åkessons uppgifter om lån stämmer inte

Dagens Nyheter: Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson påstod i en debattartikel i Dagens Nyheter att staten efterskänker miljarder i lån till flyktingar. Det lån som Åkesson syftar på är hemutrustningslånet. Enligt CSN som hanterar lånen stämmer inte Åkessons påstående. Förra året efterskänktes 22,9 miljoner och sedan 1996 har mellan 18 och 42 miljoner efterskänkts per år. Totalt sedan 1991 har 504 miljoner efterskänkts.

Terrorists antisemitism kom från föräldrarna
Washington Post. Den franska terroristen Mohamed Merahs antisemitism kommer hemifrån. Det skriver hans bror i en bok. Mohamed Merah dödade totalt sju personer, vid den judiska skolan i Toulouse dödade han tre barn och en rabbin. Speciellt Merahs mamma ska ha uppfostrat sina barn till att hata judar. Merahs bror skriver att detta hjälpt till att radikalisera Mohamed Merah.
Expo

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA