Högerextremister demonstrerade i Polen

Publicerad 2012-11-12
Sammandrabbningar när högerextremister demonstrerade i Polen
Reuters: På Polens självständighetsdah i söndags drabbade högerextremister samman med polis. Högerextremisterna hade planerat att tåga genom huvudstaden Warszawa.
Men de började kasta smällare och betongklumpar mot polisen, vilket ledde till att demonstranterna blev bortmotade. Polisen grep 132 högerextremister i samband med oroligheterna. Förra året blev det också våldsamt efter att högerextremister manifesterat på självständighetsdagen.

Judisk minnesplats vandaliserad på Kristallnatten

Jerusalem Post: Judiska minnesplattor vandaliserade i den tyska staden Greifswald i fredags, på årsdagen av Kristallnatten. Polisens talesman erbjuder 20 000 kronor till den som ger tips som leder fram till att någon grips.

Åkessons uppgifter om lån stämmer inte

Dagens Nyheter: Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson påstod i en debattartikel i Dagens Nyheter att staten efterskänker miljarder i lån till flyktingar. Det lån som Åkesson syftar på är hemutrustningslånet. Enligt CSN som hanterar lånen stämmer inte Åkessons påstående. Förra året efterskänktes 22,9 miljoner och sedan 1996 har mellan 18 och 42 miljoner efterskänkts per år. Totalt sedan 1991 har 504 miljoner efterskänkts.

Terrorists antisemitism kom från föräldrarna
Washington Post. Den franska terroristen Mohamed Merahs antisemitism kommer hemifrån. Det skriver hans bror i en bok. Mohamed Merah dödade totalt sju personer, vid den judiska skolan i Toulouse dödade han tre barn och en rabbin. Speciellt Merahs mamma ska ha uppfostrat sina barn till att hata judar. Merahs bror skriver att detta hjälpt till att radikalisera Mohamed Merah.
Expo

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.