Högerextremister demonstrerade i Polen

Publicerad 2012-11-12
Sammandrabbningar när högerextremister demonstrerade i Polen
Reuters: På Polens självständighetsdah i söndags drabbade högerextremister samman med polis. Högerextremisterna hade planerat att tåga genom huvudstaden Warszawa.
Men de började kasta smällare och betongklumpar mot polisen, vilket ledde till att demonstranterna blev bortmotade. Polisen grep 132 högerextremister i samband med oroligheterna. Förra året blev det också våldsamt efter att högerextremister manifesterat på självständighetsdagen.

Judisk minnesplats vandaliserad på Kristallnatten

Jerusalem Post: Judiska minnesplattor vandaliserade i den tyska staden Greifswald i fredags, på årsdagen av Kristallnatten. Polisens talesman erbjuder 20 000 kronor till den som ger tips som leder fram till att någon grips.

Åkessons uppgifter om lån stämmer inte

Dagens Nyheter: Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson påstod i en debattartikel i Dagens Nyheter att staten efterskänker miljarder i lån till flyktingar. Det lån som Åkesson syftar på är hemutrustningslånet. Enligt CSN som hanterar lånen stämmer inte Åkessons påstående. Förra året efterskänktes 22,9 miljoner och sedan 1996 har mellan 18 och 42 miljoner efterskänkts per år. Totalt sedan 1991 har 504 miljoner efterskänkts.

Terrorists antisemitism kom från föräldrarna
Washington Post. Den franska terroristen Mohamed Merahs antisemitism kommer hemifrån. Det skriver hans bror i en bok. Mohamed Merah dödade totalt sju personer, vid den judiska skolan i Toulouse dödade han tre barn och en rabbin. Speciellt Merahs mamma ska ha uppfostrat sina barn till att hata judar. Merahs bror skriver att detta hjälpt till att radikalisera Mohamed Merah.
Expo

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA