Högerextremister störde Desmond Tutu

Publicerad 2012-09-26
Högerextremister störde Desmond Tutu
DutchNews.nl. Fem medlemmar i den högerextrema holländska organisationen Voorpost greps i samband med avtäckningen av en Nelson Mandela staty i Haag i tisdags. Männen, som protesterade mot att bönder i Sydafrika dödats, ropade slagord och slängde föremål mot ärkebiskop Desmond Tutu som genomförde ceremonin.

Kommun ställer in föreläsning med Vilks

DN. Norrtälje kommun ställer in en föreläsning med Lars Vilks. Kommunen motiverar beslutet med att den inte kan förstå Vilks förhållande till den antimuslimska organisationen Stop Islamization of Nations, SION. Kommunen hänvisade även till situationen i världen som beskrevs som en "överhettad internationell situation med upptrappade våldshandlingar kring religionspolitiska frågor".

EU-parlamentet uppmanas ta avstånd från Kippaförbud

European jewish press. Det europeiska judiska samfundet, EJA, har kallat till möte med Europaparlamentets talman Martin Schulz. De vill diskutera hur ett förslag om kippaförbud från franska Front National kan stoppas. I fredags sa Front Nationals partiledare Marine Le Pen att hon vill förbjuda slöjor och den judiska kippan på offentliga plaster. Menachem Margolin, EJA:s orförande uppmanar Europaparlamentet att "högljutt protestera" mot Le Pens "dumma och hatfulla initiativ".

Nazist misstänks för knivmord

Associated Press. En amerikansk 37-årig nazist har gripits för ett knivmord i Oregon, USA. Den 17 september knivhöggs Fredrick Hayes till döds i sitt hem. Den 37-årige mannen som greps misstänkt för mordet har flera tatueringar, bland annat har han tatuerat "Nazi" på sina fingrar.

Förutom mordet är 37-årigen misstänkt för en brutal misshandel. 37-åringen som har ett långt brottsregister riskerar dödsstraff om han fälls.
Daniel Vergara

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA