Högerextremister störde Desmond Tutu

Publicerad 2012-09-26
Högerextremister störde Desmond Tutu
DutchNews.nl. Fem medlemmar i den högerextrema holländska organisationen Voorpost greps i samband med avtäckningen av en Nelson Mandela staty i Haag i tisdags. Männen, som protesterade mot att bönder i Sydafrika dödats, ropade slagord och slängde föremål mot ärkebiskop Desmond Tutu som genomförde ceremonin.

Kommun ställer in föreläsning med Vilks

DN. Norrtälje kommun ställer in en föreläsning med Lars Vilks. Kommunen motiverar beslutet med att den inte kan förstå Vilks förhållande till den antimuslimska organisationen Stop Islamization of Nations, SION. Kommunen hänvisade även till situationen i världen som beskrevs som en "överhettad internationell situation med upptrappade våldshandlingar kring religionspolitiska frågor".

EU-parlamentet uppmanas ta avstånd från Kippaförbud

European jewish press. Det europeiska judiska samfundet, EJA, har kallat till möte med Europaparlamentets talman Martin Schulz. De vill diskutera hur ett förslag om kippaförbud från franska Front National kan stoppas. I fredags sa Front Nationals partiledare Marine Le Pen att hon vill förbjuda slöjor och den judiska kippan på offentliga plaster. Menachem Margolin, EJA:s orförande uppmanar Europaparlamentet att "högljutt protestera" mot Le Pens "dumma och hatfulla initiativ".

Nazist misstänks för knivmord

Associated Press. En amerikansk 37-årig nazist har gripits för ett knivmord i Oregon, USA. Den 17 september knivhöggs Fredrick Hayes till döds i sitt hem. Den 37-årige mannen som greps misstänkt för mordet har flera tatueringar, bland annat har han tatuerat "Nazi" på sina fingrar.

Förutom mordet är 37-årigen misstänkt för en brutal misshandel. 37-åringen som har ett långt brottsregister riskerar dödsstraff om han fälls.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA