Holland fördömer kritiserad sajt

Publicerad 2012-03-29

Det holländska parlamentet har antagit en motion som tar avstånd från en hemsida som lanserats av Geert Wilders Frihetsparti. På sajten uppmanas allmänheten att rapportera in negativa erfarenheter med östeuropéer.

Motionen, som en majoritet av parlamentsledamöterna ställde sig bakom, lämnades in av centerpartiet D66. I motionen står det att Frihetspartiet uppmanar till diskriminering av en del av landets befolkning. Geert Wilders kallar parlamentets beslut för ett misstag.

Sajten har tidigare fördömts av Europaparlamentet, som även uppmanat premiärminister Mark Rutte att ta avstånd från den. Rutte har dock inte gjort det. Han menar att sajten är en angelägenhet för Frihetspartiet och inte regeringen.
Daniel Vergara

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.