Holland fördömer kritiserad sajt

Publicerad 2012-03-29

Det holländska parlamentet har antagit en motion som tar avstånd från en hemsida som lanserats av Geert Wilders Frihetsparti. På sajten uppmanas allmänheten att rapportera in negativa erfarenheter med östeuropéer.

Motionen, som en majoritet av parlamentsledamöterna ställde sig bakom, lämnades in av centerpartiet D66. I motionen står det att Frihetspartiet uppmanar till diskriminering av en del av landets befolkning. Geert Wilders kallar parlamentets beslut för ett misstag.

Sajten har tidigare fördömts av Europaparlamentet, som även uppmanat premiärminister Mark Rutte att ta avstånd från den. Rutte har dock inte gjort det. Han menar att sajten är en angelägenhet för Frihetspartiet och inte regeringen.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA