Holland fördömer kritiserad sajt

Publicerad 2012-03-29

Det holländska parlamentet har antagit en motion som tar avstånd från en hemsida som lanserats av Geert Wilders Frihetsparti. På sajten uppmanas allmänheten att rapportera in negativa erfarenheter med östeuropéer.

Motionen, som en majoritet av parlamentsledamöterna ställde sig bakom, lämnades in av centerpartiet D66. I motionen står det att Frihetspartiet uppmanar till diskriminering av en del av landets befolkning. Geert Wilders kallar parlamentets beslut för ett misstag.

Sajten har tidigare fördömts av Europaparlamentet, som även uppmanat premiärminister Mark Rutte att ta avstånd från den. Rutte har dock inte gjort det. Han menar att sajten är en angelägenhet för Frihetspartiet och inte regeringen.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA