Homosexuell man trakasserad

Publicerad 2012-01-24

En 25-årig man i Virserum i Småland har utsatts för trakasserier på grund av att han är homosexuell. Flera män har kastat stenar på hans fönster och kallat honom för glåpord.

I söndags kastades burkar och snöbollar på 25-åringens fönster och förra veckan trakasserades han på biblioteket av männen. 25-åringen har även uppgett att gruppen kallat honom för "hora" och har polisanmält händelserna som rubriceras som ofredande, men det kan även röra sig om hatbrott, rapporterar Nyheterna.net.

– I dagsläget finns inga misstänkta men vi utreder det hela, säger John-Åke Andersson från Hultsfredspolisen till Expo.se
Daniel Vergara

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA