Homosexuell man trakasserad

Publicerad 2012-01-24

En 25-årig man i Virserum i Småland har utsatts för trakasserier på grund av att han är homosexuell. Flera män har kastat stenar på hans fönster och kallat honom för glåpord.

I söndags kastades burkar och snöbollar på 25-åringens fönster och förra veckan trakasserades han på biblioteket av männen. 25-åringen har även uppgett att gruppen kallat honom för "hora" och har polisanmält händelserna som rubriceras som ofredande, men det kan även röra sig om hatbrott, rapporterar Nyheterna.net.

– I dagsläget finns inga misstänkta men vi utreder det hela, säger John-Åke Andersson från Hultsfredspolisen till Expo.se
Daniel Vergara

Verktyg:

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.

Man misshandlad till döds vid nazistdemonstration i Finland

En 28-årig man har avlidit efter att ha blivit misshandlad i samband med att nazistiska Finska motståndsrörelsens demonstrerade förra helgen. Polisen är fortfarande förtegen om detaljerna kring dödsmisshandeln.