Hotbilden mot den judiska församlingen utreds

Publicerad 2012-09-28

Polisens utreder hotbilden mot den judiska församlingen efter nattens sprängning. Under dagen kommer de två männen som gripits för dådet att förhöras igen.

De två männen, den ena född 1993 och den andra 1994 är skäligen misstänkta för skadegörelse. Först var de misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse. Båda nekar till brott.

På natten till fredagen sprängdes en pjäs liknande ett knallskott utanför den judiska församlingens dörr. Sprängningen åstadkom skador på dörren. Gärningsmännen ska även ha kastat en gatsten mot lokalens fönster. Anders Lindell, informatör på skånepolisen uppger till Expo Idag att det inte har framkommit något motiv till attacken. Det är inte heller känt om dådet varit planerat.

Innan sprängningen fanns det ingen hotbild mot den judiska församlingen, enligt Anders Lindell. Polisen gör nu en ny hotbildsanalys.

Åklagaren i målet, Hans Harding säger till Expo Idag att de båda misstänkta kommer att höras igen under dagen.

– Efter det kommer åklagaren få ta ställning om anhållningsbeslutet ska bestå eller inte, säger Harding.
Daniel Vergara

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA