Hovrätten fastställer friande dom i Vilksmål

Publicerad 2012-09-25
Hovrätten fastställer friande dom i Vilksmål
DN. Hovrätten friar tre män som åtalats för förberedelse till mord på Lars Vilks och fastställer därmed tingsrättens dom. Männen döms för brott mot knivlagen till dagsböter.

Männen som åtalats greps beväpnade med knivar förra hösten i Göteborg , där de letade efter Vilks. Liksom tingsrätten finner inte hovrätten det bevisat att de tre männen haft för avsikt mörda Vilks. Hovrätten fastslår dock att männen varit beredda att använda våld.

Libyen avväpnar milisgrupper
New York Times. Libyens interimsregering gav på söndagen order om att alla milisgrupper i landet som inte lyder under staten ska upplösas. Presidenten Mohamed al-Magarief gav miliserna 48 timmar på sig att lämna alla militära anläggningar eller offentliga byggnader.

Ordern utfärdades efter stora folkliga protester i fredags mot attacken på USA:s konsulat för ett par veckor sedan. Tusentals demonstranter gick i Benghazi till angrepp mot högkvarter, tillhörande militanta islamistgrupper. Anhängare till den salafistiska organisationen med nära band till Al-qaida, Ansar al-sharia , som misstänks ha lett attacken mot den amerikanska ambassaden, tvingades lämna Benghazi. Att lösa upp alla milisgrupperna i Libyen är dock inte enkelt, då de på flera platser står för säkerheten i avsaknad av ett fungerande rättsväsende.

Antimuslimska demonstrationer i Australien
The Australian. I söndags hölls antimuslimska protester i Melbourne och Perth i Australien. Demonstrationen samlade ett fåtal, trots att flera organisationer hade uppmanat till protester i hela Australien.

Inför demonstrationerna greps två personer i Sydney, misstänkta för att på Facebook ha uppviglat till våldsamheter.

Förra veckan hölls demonstrationer mot den antimuslimska filmen "Innocence of Justice" i huvudstaden Sydney. I samband med demonstrationerna utbröt våldsamheter och flera greps.
Expo

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Oscar Sjöstedt gick på nazistspelning – försvarades av Åkesson

Sjöstedt på nazistspelning. SD:s ekonomiske talesperson Oscar Sjöstedt gick på en nazistspelning år 2005. Tilltaget försvarades av Jimmie Åkesson. Det kan Expo avslöja. Den senaste veckan har det publicerats flera besvärande uppgifter om Sjöstedts förhållande till nazismen.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro