Hovrätten fastställer hetsdom mot konstnär

Publicerad 2012-09-21
Hovrätten fastställer hetsdom mot konstnär
Hovrätten fastställde på torsdagen konstnären Dan Parks dom om hets mot folkgrupp och förtal. I april förra året satte Dan Park upp rasistiska affischer som avbildade en medlem ur afrosvenskarnas riksförbund. På affischen hade han även hängt ut Hallands nations tidigare kurator. Park ska betala 10 000 kronor vardera till medlemmen i afrosvenskarnas riksförbund och kuratorn. Park döms även till dagsböter på 6000 kronor. Både Dan Park och åklagaren som krävde hårdare straff hade överklagat tingsrättens dom.

SD-politiker blir politisk vilde
Kungsbacka Nytt. Sverigedemokraternas gruppledare i Kungsbacka Mattias From som uteslöts ur partiet i början av veckan kommer inte att lämna sina uppdrag i kommunen. Till Kungsbacka Nytt uppger han att han sitter kvar som politisk vilde. Froms uteslutning motiverade partiet med att han på sin hemsida spridit antisemitiska och konspiratoriska idéer. Till Kungsbacka Nytt säger From att han inte är antisemit. Enligt honom själv uteslöts han inte av ideologiska skäl, utan för att han offentligt kritiserat partiet. From uppger att han kommer att fortsätta att rösta med Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige.

SD kan förlora sin representation i Ulricehamn
SR. Tommy Larsson, Sverigedemokraternas gruppledare i Ulricehamn lämnade i tisdags sina uppdrag i kommunfullmäktige. Skälet till avhoppet är att Larsson flyttar från kommunen. I torsdags avsade sig även kommunpolitikern Kenneth Zarén sina uppdrag. Han har inte uppgett något skäl till avhoppet. Trots att partiet i Ulricehamn gick till val med sju namn riskerar det nu att få tre tomma stolar i fullmäktige.

Tyska posten måste dela ut NPD:s flygblad
Der Spiegel. Den tyska posten får inte bojkotta NPD, det slog Tysklands Högsta domstol fast på torsdagen. Posten i Leipzig hade vägrat att dela ut material från NPD. Tidigare har både en regional- och en distriktsdomstol slagit fast att posten haft rätten på sin sida att vägra dela ut NPD:s post. Högsta domstolen anser att NPD:s reklam i själva verket är en publikation och hänvisade till pressfriheten och att posten måste förhålla sig neutralt.
Expo

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.