Invandrare beskrivs som lögnare på lokal SD-sajt

Publicerad 2012-08-03

På Sverigedemokraterna i Älmhults hemsida har en artikel publicerats där invandrade personer från Mellanöstern och Afrika beskrivs som lögnare och kriminella.

Det var den 21 juli som Sverigedemokraternas lokalavdelning i Älmhult publicerade en artikel på sin hemsida där personer födda i Mellanöstern och Afrika kallas "lögnare" och att de oftast är kriminella. Artikeln är hämtad från en främlingsfientlig blogg.

Annika Rydh, vice ordförande för SD Älmhult och personen som publicerat artikeln på hemsidan, säger dock att hon inte tror att det stämmer.
– Naturligtvis inte. Det är precis som att man inte kan säga att alla svenskar är bra eller att alla invandrare är dåliga. Det är så självkart att så är det inte.

Men varför väljer ni att publicera det på er hemsida?
– För att vi väljer att publicera sådant som folk i allmänhet kan ha nytta av att få reda på och dra egna slutsatser kring. Kanske kan de själva leta upp saker de behöver veta för att ta in de här frågorna.

Är det en lämplig artikel att publicera på en officiell hemsida för Sverigedemokraterna?
– Man får tycka vad man vill om det. Jag tycker åsiktsfriheten är väldigt viktig, man har rätt att tycka vad man vill. Jag bara vidarebefordrar det som jag tycker är bra för folk att veta. Det handlar om att man ska lära sig att leta lite själv också. Lika viktigt som det är att få veta detta, kan det vara lämpligt att ta reda på om det är så här eller inte.

I slutet av artikeln skriver Rydh också att det är dags att göra något "radikalt". När hon får frågan vad hon menar förklarar hon att det finns alldeles för få synliga poliser ute, men också att Sveriges rättssystem är alldeles för svagt.
– Det är skrämmande hur man hör vissa domar som friar hellre än att åtala. Samtidigt som man vet att två stycken varit inblandade, men då friar man hellre.

Men är det inte det ett rättsäkert system bygger på? Att man friar hellre än att fälla när det är osäkert?
– Det är just det vi tycker är fel. Om två personer varit med och begått ett brott, men det går inte att bevisa vem som gjort vad. Då friar man hellre än att döma båda.

Så du tycker att man ska kunna fälla personer som kan vara oskyldiga?
– Ja, precis. Man ska döma båda istället.
Henrik Johansson

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA