Invandrare beskrivs som lögnare på lokal SD-sajt

Publicerad 2012-08-03

På Sverigedemokraterna i Älmhults hemsida har en artikel publicerats där invandrade personer från Mellanöstern och Afrika beskrivs som lögnare och kriminella.

Det var den 21 juli som Sverigedemokraternas lokalavdelning i Älmhult publicerade en artikel på sin hemsida där personer födda i Mellanöstern och Afrika kallas "lögnare" och att de oftast är kriminella. Artikeln är hämtad från en främlingsfientlig blogg.

Annika Rydh, vice ordförande för SD Älmhult och personen som publicerat artikeln på hemsidan, säger dock att hon inte tror att det stämmer.
– Naturligtvis inte. Det är precis som att man inte kan säga att alla svenskar är bra eller att alla invandrare är dåliga. Det är så självkart att så är det inte.

Men varför väljer ni att publicera det på er hemsida?
– För att vi väljer att publicera sådant som folk i allmänhet kan ha nytta av att få reda på och dra egna slutsatser kring. Kanske kan de själva leta upp saker de behöver veta för att ta in de här frågorna.

Är det en lämplig artikel att publicera på en officiell hemsida för Sverigedemokraterna?
– Man får tycka vad man vill om det. Jag tycker åsiktsfriheten är väldigt viktig, man har rätt att tycka vad man vill. Jag bara vidarebefordrar det som jag tycker är bra för folk att veta. Det handlar om att man ska lära sig att leta lite själv också. Lika viktigt som det är att få veta detta, kan det vara lämpligt att ta reda på om det är så här eller inte.

I slutet av artikeln skriver Rydh också att det är dags att göra något "radikalt". När hon får frågan vad hon menar förklarar hon att det finns alldeles för få synliga poliser ute, men också att Sveriges rättssystem är alldeles för svagt.
– Det är skrämmande hur man hör vissa domar som friar hellre än att åtala. Samtidigt som man vet att två stycken varit inblandade, men då friar man hellre.

Men är det inte det ett rättsäkert system bygger på? Att man friar hellre än att fälla när det är osäkert?
– Det är just det vi tycker är fel. Om två personer varit med och begått ett brott, men det går inte att bevisa vem som gjort vad. Då friar man hellre än att döma båda.

Så du tycker att man ska kunna fälla personer som kan vara oskyldiga?
– Ja, precis. Man ska döma båda istället.
Henrik Johansson

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA