120118_sterilisering_464_1.jpg

Kristdemokraterna meddelade i helgen att de ställer sig bakom en lagändring och slopa kravet på att de som byter kön måste sterilisera sig. I januari krävde ett par hundra personer en lagändring utanför riksdagen. Foto Expo.

KD vill ändra lagen om steriliseringar

Publicerad 2012-02-20

Kristdemokraterna vill ta bort kravet på att de som byter kön också måste sterilisera sig. Tidigare var kristdemokraterna det enda regeringspartiet som inte tagit ställning mot lagen.

Kristdemokraterna har kritiserats för att ha förhalat en lagändring, då de som enda regeringsparti krävt ytterligare utredningar om lagen som kräver att de som vill byta kön måste sterilisera sig. På DN debatt i lördags skriver bland annat Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund att partiet efter "noga övervägande" kommit fram till att steriliseringskravet bör avskaffas.

Beslutet välkomnas av RFSL, som uppmärksammat frågan, bland annat genom att anordna demonstrationer. De har även lämnat in namnunderskrifter till statsminister Fredrik Reinfeldt med krav på en ändring av lagen.

Med Kristdemokraternas ställningstagande i frågan så är samtliga partier i riksdagen för att ändra lagen, förutom Sverigedemokraterna.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA