120118_sterilisering_464_1.jpg

Kristdemokraterna meddelade i helgen att de ställer sig bakom en lagändring och slopa kravet på att de som byter kön måste sterilisera sig. I januari krävde ett par hundra personer en lagändring utanför riksdagen. Foto Expo.

KD vill ändra lagen om steriliseringar

Publicerad 2012-02-20

Kristdemokraterna vill ta bort kravet på att de som byter kön också måste sterilisera sig. Tidigare var kristdemokraterna det enda regeringspartiet som inte tagit ställning mot lagen.

Kristdemokraterna har kritiserats för att ha förhalat en lagändring, då de som enda regeringsparti krävt ytterligare utredningar om lagen som kräver att de som vill byta kön måste sterilisera sig. På DN debatt i lördags skriver bland annat Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund att partiet efter "noga övervägande" kommit fram till att steriliseringskravet bör avskaffas.

Beslutet välkomnas av RFSL, som uppmärksammat frågan, bland annat genom att anordna demonstrationer. De har även lämnat in namnunderskrifter till statsminister Fredrik Reinfeldt med krav på en ändring av lagen.

Med Kristdemokraternas ställningstagande i frågan så är samtliga partier i riksdagen för att ändra lagen, förutom Sverigedemokraterna.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA