Knivhögg judisk man framför hans familj

Publicerad 2012-11-14
Knivhögg en judisk man framför familjen
JTA: Holländsk polis har gripit en 22-årig britt, misstänkt för att ha knivhuggit en judisk man i Genève. Den misstänkta mannen rapporteras röra sig i högerextrema kretsar. Det var i december som en ortodox jude knivhöggs fyra gånger framför sin familj när han placerade en barnstol i sin bil. DNA har bundit 22-åringen till brottet. Han har utelämnats till Schweiz.

Antisemitiskt motiv bakom bombleverans
JTA: I måndags spärrades ett område av efter att en sprängladdning levererats till ett hus utanför London. Polisen har nu meddelat att motivet bakom leveransen var antisemitiskt, och utreder hatbrott. Det är oklart hur bomben levererades till huset, eller vem den var ämnad för. Polisen kunde desarmera bomben och ingen människa kom till skada.

En har erkänt vandaliseringen av en judisk kyrkogård

JTA: En 19-årig man har erkänt att han vandaliserat en judisk gravplats i Auckland i Nya Zeeland. 20 judiska gravstenar skändades med hakkors och andra nazistiska symboler. Ytterligare en 20-åring är misstänkt för brottet. Tidigare har en man friats från åtal.
Expo

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA