Knivhögg judisk man framför hans familj

Publicerad 2012-11-14
Knivhögg en judisk man framför familjen
JTA: Holländsk polis har gripit en 22-årig britt, misstänkt för att ha knivhuggit en judisk man i Genève. Den misstänkta mannen rapporteras röra sig i högerextrema kretsar. Det var i december som en ortodox jude knivhöggs fyra gånger framför sin familj när han placerade en barnstol i sin bil. DNA har bundit 22-åringen till brottet. Han har utelämnats till Schweiz.

Antisemitiskt motiv bakom bombleverans
JTA: I måndags spärrades ett område av efter att en sprängladdning levererats till ett hus utanför London. Polisen har nu meddelat att motivet bakom leveransen var antisemitiskt, och utreder hatbrott. Det är oklart hur bomben levererades till huset, eller vem den var ämnad för. Polisen kunde desarmera bomben och ingen människa kom till skada.

En har erkänt vandaliseringen av en judisk kyrkogård

JTA: En 19-årig man har erkänt att han vandaliserat en judisk gravplats i Auckland i Nya Zeeland. 20 judiska gravstenar skändades med hakkors och andra nazistiska symboler. Ytterligare en 20-åring är misstänkt för brottet. Tidigare har en man friats från åtal.
Expo

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.