Knivhögg judisk man framför hans familj

Publicerad 2012-11-14
Knivhögg en judisk man framför familjen
JTA: Holländsk polis har gripit en 22-årig britt, misstänkt för att ha knivhuggit en judisk man i Genève. Den misstänkta mannen rapporteras röra sig i högerextrema kretsar. Det var i december som en ortodox jude knivhöggs fyra gånger framför sin familj när han placerade en barnstol i sin bil. DNA har bundit 22-åringen till brottet. Han har utelämnats till Schweiz.

Antisemitiskt motiv bakom bombleverans
JTA: I måndags spärrades ett område av efter att en sprängladdning levererats till ett hus utanför London. Polisen har nu meddelat att motivet bakom leveransen var antisemitiskt, och utreder hatbrott. Det är oklart hur bomben levererades till huset, eller vem den var ämnad för. Polisen kunde desarmera bomben och ingen människa kom till skada.

En har erkänt vandaliseringen av en judisk kyrkogård

JTA: En 19-årig man har erkänt att han vandaliserat en judisk gravplats i Auckland i Nya Zeeland. 20 judiska gravstenar skändades med hakkors och andra nazistiska symboler. Ytterligare en 20-åring är misstänkt för brottet. Tidigare har en man friats från åtal.
Expo

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA