Krav på att högerextrem organisation förbjuds

Publicerad 2012-10-23
Förbudskrav mot högerextrem organisation i Frankrike
Reuters. Det muslimska rådet i Frankrike uppmanar myndigheterna att förbjuda den högerextrema ungdomsorganisationen Generation Identiaire, efter helgens moskéockupationen. Det muslimska rådets ordförande Mohammed Moussaoui säger att att händelsen visar att det skett en eskalering av våldet mot muslimer. Det var i lördags som ett 70-tal aktivister ockuperade taket på en moské som är under uppbyggnad.

Den äldste överlevaren från Auschwitz har dött

Daily Mail. Antoni Dobrowolski avled i söndags i den polska staden Debno. Dobrowolski blev 108 år gammal. 1942 skickades han till Auschwitz efter att i hemlighet givit grundskolelektioner till barn, något som Tyskarna hade förbjudit i Polen.

Antisemitism fortsätter att spridas på Twitter

JTA. Efter att mikrobloggen Twitter i dagarna meddelade att de kommer ta bort den franska twittertaggen, där en tävling utlysts i antisemitiska skämt, har nya taggar dykt upp. En tag är "död jude". I den skriver twitteranvändare att de använder taggen i protest mot att Twitter rensat upp. Somliga har på twitter taggat både "död jude" och "död muslim".

Ytterligare en gripen efter vandalisering av gravplats

JTA. En 20-åring har gripits för att ha vandaliserat en historisk judisk gravplats i Nya Zeeland. Tidigare har en 19 och 23 åring gripits. De är misstänkta för att ha förstört över 20 gravstenar genom att bland annat ha sprejat hakkors och sprejat siffran 88, som i nazistiska kretsar symboliserar "Heil Hitler".

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA