Krav på att högerextrem organisation förbjuds

Publicerad 2012-10-23
Förbudskrav mot högerextrem organisation i Frankrike
Reuters. Det muslimska rådet i Frankrike uppmanar myndigheterna att förbjuda den högerextrema ungdomsorganisationen Generation Identiaire, efter helgens moskéockupationen. Det muslimska rådets ordförande Mohammed Moussaoui säger att att händelsen visar att det skett en eskalering av våldet mot muslimer. Det var i lördags som ett 70-tal aktivister ockuperade taket på en moské som är under uppbyggnad.

Den äldste överlevaren från Auschwitz har dött

Daily Mail. Antoni Dobrowolski avled i söndags i den polska staden Debno. Dobrowolski blev 108 år gammal. 1942 skickades han till Auschwitz efter att i hemlighet givit grundskolelektioner till barn, något som Tyskarna hade förbjudit i Polen.

Antisemitism fortsätter att spridas på Twitter

JTA. Efter att mikrobloggen Twitter i dagarna meddelade att de kommer ta bort den franska twittertaggen, där en tävling utlysts i antisemitiska skämt, har nya taggar dykt upp. En tag är "död jude". I den skriver twitteranvändare att de använder taggen i protest mot att Twitter rensat upp. Somliga har på twitter taggat både "död jude" och "död muslim".

Ytterligare en gripen efter vandalisering av gravplats

JTA. En 20-åring har gripits för att ha vandaliserat en historisk judisk gravplats i Nya Zeeland. Tidigare har en 19 och 23 åring gripits. De är misstänkta för att ha förstört över 20 gravstenar genom att bland annat ha sprejat hakkors och sprejat siffran 88, som i nazistiska kretsar symboliserar "Heil Hitler".

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA